I den nye realityserien skal ti erfarne friluftsmennesker i alderen 21 til 62 år konkurrere om hvem som kan være lengst alene i den norske villmarken. Deltakerne er kun utstyrt med kamera og enkle fanstredskaper. Deretter blir de fraktet ut til hvert sitt område rundt Altevatn, som ligger 480 meter over havet ved tregrensen i Troms fylke.

Deltakerne filmer alt selv og det er deres kommentarer og opplevelser som driver historien. Når de ikke takler mer, kan de be om å bli hentet hjem.

- TV 2 er stolte av å presentere en realityserie med et tema og innhold som veldig mange nordmenn har et forhold til. Hvem av oss har ikke lurt på om vi hadde klart oss alene ute i naturen? I «Alene» får vi et nært og spennende innblikk i hverdagen til deltakerne og deres utfordringer med å skaffe mat og ikke minst takle ensomheten, sier Torkil G. Auran, programredaktør i TV 2.

Programmet har premiere 22. august på TV 2 Zebra.