Amedia har nå passert en halv million abonnenter. Det er det høyeste tallet på fem år. Antall heldigitale abonnenter er tredoblet på 18 måneder.  

Økt antall betalende abonnenter er et hovedmål for lokalaviskonsernet.

- Et godt digitalt tilbud har ført til at generasjonen under 40 år har gjenoppdaget betydningen av å være abonnent på lokalavisen. God lokaljournalistikk er ettertraktet, og vi opplever høy betalingsvilje for det innholdet våre 63 redaksjoner produserer. 500.000 betalende kunder er en milepæl for oss og viser at Amedia ettertrykkelig har klart å snu abonnementsutviklingen. Og det stopper ikke her, sier konsernsjef Are Stokstad i en pressemelding fra Amedia.

- Barnefamilier strømmer til avisene
Årsaken til økningen en betydelig tilvekst av yngre lesere. 67 prosent av de nye kundene i 2017 er under 50 år, og hele 45 prosent er under 40. 

- Å rekruttere unge barnefamilier har alltid vært ambisjonen for lokalavisene, og det er denne gruppen vi nå opplever at strømmer til avisene våre, sier Stokstad og viser spesielt til den sterke digitale abonnementsveksten. Vel 149.000 abonnenter, eller 30 prosent, er nå heldigitale, mens resten får papiravisen i postkassen i kombinasjon med det digitale tilbudet. 

Abonnentene til Amedias aviser bruker konsernets egenutviklede innloggingsløsning aID for å få tilgang til det digitale innholdet. Denne innloggingstjenesten gjør det mulig både for de betalende abonnentene og deres familiemedlemmer å ha en egen profil og få tilgang til alt innhold som er eksklusivt for abonnenter. Samlet er det nå 865.000 registrerte aID-brukere, hvorav 561.000 er knyttet til et betalende abonnement. Også dette er ny rekord.