Fallende tv-seing, et supersterkt Discovery med profiler som Anne Rimmen og Jon Almaas, og økt konkurranse fra Netflix og Youtube. Utsiktene for TV 2 kunne knapt vært verre da kanalen tirsdag presenterte høstens sendeskjema i en nesten fullsatt kinosal på Klingenberg. Men den nye kanaldirektøren i TV 2, Trygve Rønningen, mener TV 2 har et sendeskjema og en programlederstall som skal bite godt fra seg.

- Men jeg har stor respekt for konkurrentene. De er flinke og gode, så her er det ingen dag vi kan hvile. Det er en knalltøff konkurranse på det norske markedet også kjemper vi om tiden til folk, tid de bruker på Youtube, Facebook og Netflix. Det er viktig å forstå det bildet også, sier kanaldirektør Trygve Rønningen til KampanjeTV.  

Se videointervju med den nye kanaldirektøren Trygve Rønningen her.

Da hadde TV 2 akkurat presentert et skjema stappet med mange kjente og kjære programkonsepter som «Skal vi danse», «Farmen» uten kjendiser, «The Voice», «Jakten på kjærligheten» og «Senkveld», men også nyvinninger som «Nå eller aldri», «Otto har fått nok» og to nye matprogrammer som «Kjendisrestauranten» og «Truls a la Hellstrøm».

Les også: Slik blir høsten på TV 2: - Farmen blir sykt bra

For den nye kanaldirektøren i TV 2, Trygve Rønningen, var det som å komme til dekket bord. Tv-menyen var allerede satt, da Rønningen startet opp i kanalen før sommeren og dermed gjorde et TV 2-comeback, 17 år etter at han jobbet i kanalen sist.

 - Jeg er ny i kanalen så jeg kan ikke ta æren for det, men derfor kan jeg også si at det er bra, solid, bredt og flott, så vi kommer til å sparke godt fra oss i høst, sier Rønningen.

At Rønningen tidligere har jobbet både foran og bak kamera i TV 2 på 1990-tallet ble det gjort flere store poenger av under presentasjonen og ikke minst «Senkveld»-programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg vurderte den tidligere tv-programlederen i en ny rolle «Senkveld».

Se videoinnslag fra TV 2s høstlansering der kjendiser snakker om tv-satsingene sine og der Thomas og Harald vurderer Rønningen som sidekick i «Senkveld».

Me det stoppet ikke der. Fra scenen spilte TV 2 av et klipp fra den gang Trygve Rønningen ledet programmet «Nå eller aldri» i 1996.

- Da jeg så det klippet var det bare kleint. Jeg synes ikke det var noe gøy og det var det nok ingen andre som syntes heller, sier Rønningen.

Bakgrunnen for klippet var at TV 2 i høst har spilt inn en ny realityserie med samme navn, men «Nå eller aldri» anno 2017 ledes av den tidligere FBI-inspektøren Elin Ruhlin Gjuvsland som meldte overgang fra NRK til TV 2 i år.

Se videointervju med Elin Ruhlin Gjuvsland her om hvordan det er å gå fra statskanalen NRK over til TV 2.