Vice Media Scandinavia har ansatt  Jakob Hoberg som sjef for forretningsutvikling ved det norske kontoret i Oslo. Han får i oppgave å utvikle forretningsområdene for Vice i det norske markedet. Han har tidligere vært kreativ direktør i mediebyrået MEC Global, marketing-teknolog i digitalbyrået Making Waves, og kampanjeleder i Aftenposten Mobil.

Jakob Hoberg har også erfaring som selvstendig næringsdrivende. Han er medgrunder av Food Evolution, som driver med økologisk catering og bærekraftig sosial utvikling. I tillegg er han en av gründerne bak spisestedet Skippergata 22, samme gate som Vice har sitt kontor.

Det skorter ikke på store ambisjoner for Vice i Norge, ifølge Hoberg.

- Vice har allerede 235.000 norske lesere i måneden på tvers av alle digitale kanaler - og det uten en lokal redaksjon. Det forteller oss at unge mennesker i Norge har et stort behov for kvalitetsinnhold og utenriksstoff. Det sier oss også at norske unge lesere, akkurat som globaliserte millennials i resten av verden, ikke nødvendigvis identifiserer seg med det tradisjonelle nyhetsinnholdet, men i den gode autentiske historien. Vi tror og mener at tiden er moden for å bringe verden til Norge og Norge til verden, sier Hoberg i en pressemelding.

Les også: Nå åpner giganten Vice content-byrå i Norge

Vice sitt eget byrå, Virtue, ser også et stort potensial i Norge.
I Danmark og Sverige arbeider byrået allerede med noen av landenes og verdens største merkevarer. Nå står Norge for tur, ifølge Vice. Virtue skal etableres også her i landet.

Startet som et kultmagasin
- Vi ser også et stort potensial i det norske markedet og vil derfor gjerne investere i noen profesjonelle krefter i utviklingen af Vice og Virtue Norge. Derfor har vi tatt Jakob Hoberg inn som Business Development Manager. Jakobs erfaring og nettverk gjør ham til det opplagte valget, da han vil kunne se og utnytte de potensielle forretningsmuligheter som finnes i det norske marked samt åpne opp for vekstmuligheter for VICE og Virtue i Norge, sier Anja Thomsen, viseadministrerende direktør i Vice Media Scandinavia og Virtue Worldwide, i meldingen.

Vice startet som et kult-magasin i Canada for over 20 år siden, og har utviklet seg fra å være et kunst, kultur- og livsstilsmagasin til å bli en internasjonal mediebedrift med lesere og seere over hele verden. Målgruppa er hovedsakelig unge mennesker.

Selskapets hovedsete er i New York,  og har kontorer i Norge, Stockholm og København i Skandinavia.