I dag legger Schibsted frem resultatene for årets andre kvartal. De viser at den positive utviklingen for selskapets norske medievirksomhet fortsetter. Omsetningen falt kun med to prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor, godt hjulpet av sterk digitalvekst i VG spesielt og vekst i digitale abonnementsinntekter i mediehusene generelt.

Driftsresultatet ble på 152 millioner kroner, opp fra 143 millioner kroner i fjor.

- Våre publisistiske aktiviteter har fortsatt sin positive trend. Vi fortsetter å være i front når det kommer til produktutvikling, og våre aviser har stått for flere redaksjonelle bragder i løpet andre kvartal. Tett kostnadskontroll kombinert med førsteklasses digital innovasjon leder til forbedrede marginer. Utivklingen har vært spesielt sterk i VG, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i kvartalsrapporten.

VG hadde en omsetning på 439 millioner kroner i andre kvartal, opp fra 422 millioner i fjor. Digitalomsetningen var på 216 millioner kroner, 32 prosent mer enn i fjor. Til sammenligning kom 224 millioner fra VGs papiravis. Det vil si at digitalomsetningen er i ferd med å passere omsetningen fra papiravisen.

Driftsresultatet ble på 87 millioner kroner, opp fra 64 millioner. Det utgjør en margin på 20 prosent, opp fra 15 prosent i samme kvartal i fjor.

Det er bare to år siden VG måtte tåle digitalfall, noe som utløste nedbemanning.

- Jeg var mer bekymret for norske medier og utviklingen i det digitale reklamemarkedet for bare ett år siden. Nå ser bedre ut, men vi vet at markedet endrer seg raskt, sa kommersiell direktør Christian Haneborg i VG til Kampanje forrige uke.

Les også: Internett slår tv i reklamemarkedet

Abonnementsavisene Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad hadde en samlet omsetning på 635 millioner kroner, ned fra 742 millioner kroner.

Samtidig som avisene har mistet 18 prosent av inntektene fra papirproduktene sine, faller også digitalomsetningen med tre prosent.

På den lyse siden øker de totale abonnementsinntektene med tre prosent, og 128.000 av abonnentene er nå heldigitale.

Driftsresultatet ble på 68 millioner kroner, opp fra 56 millioner kroner. Det skyldes blant annet at kostnadene er redusert med 17 prosent.

Her ser du tallene til hele Schibsted-konsernet for årets andre kvartal. Alle tall i MNOK. 

Schibsted 2017 2016 Endring i prosent
Omsetning 4.327 4.114  + 5,8
Driftsresultat 1.805 357  + 405
Resultat før skatt 1.735 359  + 383