Navn: Martin Giæver

Alder: 37

Stilling: Journalist i NRK

Årets ferie: - Den tilbringes på Sommertoget rundt omkring i Norge.

Den perfekte sommermaten: - Jeg tilbringer mye tid sammen med mitt favorittmøbel, grillen. Favoritten er grilla tørrfisk. Helt fantastisk mat som jeg også spiser hver gang jeg er i Bodø. Og det er ganske ofte.

- Du skal lede «Sommeråpent» sammen med NRKs sommerdronning Nadia Hasnaoui, hva slags tips har du fått fra henne?

- Ull innerst og forbered deg godt!

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Da tar jeg med meg mine tre favorittmennesker Trine (36), Max (4) og Edvard (2) på ordentlig aktivitetsferie. For eksempel til Thailand. Da blir det full rulle fra morgen til kveld med bading, thai boxing og fantastiske togturer med treretters middag og sovekupé. Det er faktisk ikke så lenge til vi drar på den turen.

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese?

- Jeg leser den samme boka hver sommer, «Fyrsten» av Henrik Langeland. Jeg sitter ikke mye stille i løpet av sommeren og rekker aldri å bli ferdig med den boka. Så jeg tror jeg har kjøpt ny «Fyrsten» tre-fire år på rad nå. Jeg lover ikke at jeg blir ferdig i år heller, men jeg liker boka.

 - Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Det spilles altfor lite country på norsk radio.

- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget?

- Det er enda litt tidlig for min favorittkandidat, Torbjørn Røe Isaksen, å bli sjef for Norge, men jeg håper han en dag flytter inn i Statsministerboligen. Litt fordi han som ung sa at målet var å bli statsminister og jeg synes det er kult med folk som setter seg store mål, men også fordi vi vokste opp sammen. Det var faktisk jeg som vervet ham inn i politikken. Det er vel det eneste jeg fikk til som ungdomspolitiker, men når han blir statsminister har jeg god grunn til å være fornøyd med jobben jeg gjorde en gang på 90-tallet i Porsgrunn.

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk?

- At verdens beste hamburgerrestaurant, Bergbys i Telemark, gikk konk og at sennepen ikke produseres i Porsgrunn lenger, men i Skien. Skandale!

- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier?

- Den synes jeg er vanskelig. Men jeg får vel kjeft av journalistlærerne mine dersom jeg sier ja. Det blir uansett spennende å se hvor mediebransjen beveger seg. Og jeg håper jeg får være med på utviklinga. Jeg tror det uansett er viktig å være frampå og tørre å gå nye veier. Det ble et veldig fornuftig svar…

- Hvem identifiserte du deg aller mest med i «Skam»?

- Brandon. OK. Jeg likte «Skam», men min tids ungdomsdrama het «90210».

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens?

- Det hadde vel ikke skada om det gikk litt fortere hos enkelte statlige etater. Nå blir det vel ekstra vanskelig dersom jeg skal søke om fedrekvote igjen, men det har jeg jo ingen umiddelbare planer om.

 - Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

- «Sommertoget leverte og tv-seinga er på full fart oppover over hele fjøla». Lang overskrift, men jeg ville klikka på den saken.