Det internasjonale tv-konsernet Discovery Communications kjøper det konkurrerende tv-selskapet Scripps Interactive for over 115 milliarder kroner. Oppgjøret finner sted i både kontanter og Discovery-aksje, heter det i en melding fra Discovery.

Kjøpet vil ifølge Discovery styrke satsingen til TVNorge-eieren både lineært og digitalt på nett og mobil. Til sammen vil de to selskapet ha rundt 20 prosent av det reklamefinansierte kabel-tv-markedet i USA og de to selskapene vil sammen kontrollere fem av de største kvinnekanalene i USA.

- Dette er et spennende og nytt kapittel for Discovery. Scripps er et av verdens best drevne medieselskaper og har både sterke merkevarer og populære talenter og formater. Vi tror at en sammenslåing med Scripps vil skape et sterkere, mer fleksibelt og mer dynamisk medieselskap med et globalt innhold som er optimaliserbart på tvers av nettverk og produkter i alle land over hele verden, sier David Zaslav, administrerende direktør i Discovery i en melding.

Etter kjøpet vil Discovery øke omsetningen sin med nesten én milliard dollar til 7,44 milliarder dollar eller nesten 60 milliarder norske kroner.

Med totalt 33 tv-kanaler i 24 forskjellige markeder er Scripps et tv-selskap med et stort antall tv-kanaler både i USA, Polen, Storbritannia og Asia. noe som også står seg godt til Discoverys satsing utenfor det amerikanske hjemmemarkedet. 

Noen av selskapet mest kjente tv-program er The List og The  Nwo og tilbyr også sine seere undersøkende journalstikk og nyheter.  Selskapet eier også 34 forskjellige radiokanaler. 

- Gjennom lidenskapen og dedikasjonen fra våre ansatte og med støtten fra Scripps-familien, har vi bygd et livsstilsselskap som påvirker livene til kundene våre hver eneste dag. Avtalen med Discovery representerer en unik mulighet for Scripps til å fortsette og vokse som det ledende livsstilsvaremerket i verden, sier Kenneth W. Lowe, styreformann og administrerende direktør i Scripps Networks Interactive. 

Nordisk kommunikasjonsdirektør i Discovery, Espen Skoland, ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Kampanje mandag ettermiddag.