Nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther (46) har valgt å si opp i TV 2. Han forlater mediehuset etter 17 år som reporter, redaktør og direktør. Det opplyser TV 2 i en pressemelding i ettermiddag.

- Jeg vil rose Jan Ove for innsatsen han har lagt ned i TV 2 gjennom snart to tiår. Det står stor respekt av det han har vært med å skape for TV 2, gjennom arbeidet på mange områder innenfor sport, nyheter og TV2.no. Han har også vært sentral i arbeidet mot et nytt TV 2 i 2020, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes, i meldingen.

Årsæther kommenterer sin avgang slik:

- Det er en tid for alt. Jeg har jobbet i TV 2 siden jeg var i tjueårene og nå er det på tide å flytte hjemmefra. I lengre tid har jeg ledet en total omorganisering av vår avdeling, der alle nå jobber i Nyhetskanalen. De siste måneders store nyhetshendelser har dokumentert at dette var et helt riktig redaksjonelt valg, selv om det har fordret en imponerende innsats og kraftanstrengelse fra de ansatte, som leverer hver eneste dag, døgnet rundt. Det er et veldig godt tidspunkt å overlate roret til andre. Skal jeg først finne på noe annet utenfor TV 2, så er det akkurat nå, sier Årsæther, som forlater TV 2 i august.

Slutter på dagen 17 år etter at TV 2-ledelsen ringte
På sin Facebook-side forteller Årsæther i ettermiddag at han slutter på dagen 17 år etter at han fikk jobbtilbud fra TV 2.

- Nøyaktig på dagen for 17 år sidan vart eg oppringt av redaksjonssjef i TV 2 i Oslo, Tom Egeland. Kåre Valebrokk skulle starte opp med Nyhetstimen og kanalen ville ha meg over i økonomiredaksjonen. Eg var 28 år, hadde nettopp farta rundt i Europa i fire veker for Dagens Næringsliv, hadde det heilt fantastisk i den rosa næringslivsavisa og å skifte til TV 2 var lite aktuelt. Men så slo det meg at skulle eg gjere ein overgang frå papir til tv så måtte det være akkurat der og då, skriver Årsæther.

Sentral i tøff nedbemanning
Årsæther startet i TV 2 i 2000, da han kom fra Dagens Næringsliv. Først jobbet han som nyhetsreporter i Oslo og har deretter gått gradene til stillingen som sjef for Nyhetene, Sporten og TV2.no.

- Jeg har i første omgang en viss karantenetid, så får jeg komme tilbake til hva jeg skal gjøre når den utløper. Jeg har imidlertid takket ja til å representere TV 2 i styret i flere av datterselskapene framover, blant annet i Faktisk. Så skal jeg lete fram fluestanga som jeg ikke har brukt på flere år og teste ut hvordan det er å slå av mobiltelefonen i korte perioder, forteller Årsæther.

Den avtroppende nyhetsredaktøren har spilt en sentral rolle i den store og kontroversielle omorganiseringen og nedbemanningen i TV 2, kjent som «TV 2 i 2020». TV 2 kutter om lag 350 millioner kroner og rundt 175 årsverk.

- Jeg vil takke Olav, ledergruppen, fagforeningene og alle medarbeiderne jeg har jobbet sammen med for et strålende samarbeid, og ønsker hele TV 2-organisasjonen lykke til videre i en svært krevende tid for mediene. Jeg vet at dersom det er en organisasjon som makter å tilpasse seg den nye tiden og vinne nytt terreng i kampen om seere og brukere, så er det nettopp TV 2, sier Årsæther.

Les mer: Slik rammer kuttene TV 2-nyhetene

Les mer: Solbrække blir nyhetsredaktør

- Noe av det siste Jan Ove har bidratt med er å sette sammen et kompetent lag av redaktører og ledere for TV 2-nyhetene. Han kan slutte i trygg forvissning om at det redaksjonelle miljøet han har vært med å bygge er klare til å ta TV 2 inn i fremtiden, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.