Amerikanskeide Discovery Networks Norge økte omsetningen i 2016 til 1,661 milliarder kroner, som er en vekst på 2,7 prosent sammenlignet med året før.

Dermed ble Harald Strømmes siste år som toppsjef i Discovery nok et rekordår for selskapet. Strømme overrasket alle da han gikk på dagen etter uenighet med de amerikanske eierne 9. februar i år.

Les mer: Strømmes sjokk-exit: Har fått nye Discovery-sjefer og mistet handlekraft

Les mer: Harald Strømme slutter i Discovery

Driftsresultatet falt med 26 prosent
Det offisielle driftsresultatet endte på 164 millioner kroner i 2016, ned 58 millioner fra 222 millioner i 2015. Det tilsvare en nedgang på 26 prosent.

Dette skyldes ifølge den norske Discovery-ledelsen hovedsakelig økte investeringer i sport og norske tv-produksjoner. Discovery har blant annet sikret seg rettighetene til den norske Eliteserien og OL. I tillegg satser Discovery, med kanaler som TVNorge, Max og Fem i porteføljen, tungt på norsk innhold innenfor underholdning og reality.

Les også: «Hvite gutter» skal knekke digitalkoden for Discovery

Les også: Jon Almaas topper TVNorges humorhøst

Det offisielle driftsresultatet inkluderer 201 millioner kroner i overskuddsdeling internt i Discovery.

- Justert for dette ender det operative driftsresultatet for 2016 på 365 millioner kroner, mot 390 millioner i 2015. Det gir en resultatmargin på 22 prosent, opplyser Discovery.

- Intenst, men samtidig veldig spennende år
- Det er gledelig å kunne presentere rekordomsetning og solide marginer nok en gang i et marked som er stadig mer krevende, sier Tine Austvoll Jensen, sjef i Discovery Networks i Norge, i en pressemelding.

Hun ble Harald Strømmes etterfølger i vinter.

- 2016 var et intenst, men samtidig veldig spennende år for oss. Vi var gjennom en omfattende omorganisering, samtidig som vi fortsatte å investere tungt i fremtidige satsingsområder, som sport, norsk underholdning og digitalt. Effekten av investeringene begynner vi å se nå, med sterke seerandeler i mai, og rekordandeler i juni. Vi er derfor også optimistiske med tanke på ny vekst til høsten. Vi skal fortsette å pumpe ut norsk fotball til folket, og vi har flere store humorpremier i vente, blant annet et helt nytt program med Jon Almaas og en helt ny julekalender, Jul i Blodfjell, som er spekket med kjente ansikter. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Austvoll Jensen.

Nedbemanningen fortsetter
For ett år siden kuttet varslet daværende toppsjef Harald Strømme i Discovery nedskjæringer i det amerikanskeide mediekonsernet. 30 årsverk forsvant den gangen.

I mai i år meldte Kampanje at nye kutt var på trappene. Dermed fortsatte Strømmes etterfølger, Tine Austvoll Jensen, jobben med å trimme det kommersielle tv-huset. Kut på opptil ni årsverk ble bekreftet av Discovery-sjefen i mai

Les også: Nye kutt i Discovery - ni årsverk kan forsvinne

Les også: Strømme: - Det har vært tungt og vanskelig

Her ser du tallene til Discovery for 2016. Alle tall i MNOK. 

Discovery Norge 2016 2015 Endring i prosent
Omsetning 1.660,9 1.617,9 + 2,7
Driftsresultat 163,9 222,3 + 26,2
Resultat før skatt 193,4 190,9 + 1,3