Det har blåst friskt i og rundt TV 2 det siste året. Etter at TV 2-sjef Olav T. Sandnes i fjor varslet kutt på 350 millioner kroner og rundt 175 årsverk, har det stormet i tv-konsernet. I vinter ble den profilerte kommunikasjonsrådgiveren Svein Tore Bergestuen hyret inn for å bistå under den omfattende og mye omtalte omorganiseringen av TV 2. 

Bergestuen bekrefter overfor Kampanje at han fortsatt jobber på oppdrag for TV 2.

- Jeg har jobbet for TV 2 siden februar i år. TV 2 har engasjert meg i arbeidet med å sikre en helhetlig kommunikasjon når de gjør et organisatorisk skille mellom programkommunikasjon og selskapskommunikasjon. Dette er i tråd med «TV 2 i 2020»-strategien. Resten må du nesten ta med TV 2, sier Bergestuen til Kampanje.

Les også: TV 2-topper avviser uenighet: - Sjelden vært så konfliktfritt som nå

Les også: Jan Ove Årsæther slutter i TV 2

Rapporterer til Willand og Rønningen
Bergestuen, som jobber for TV 2 gjennom sitt selskap ST Bergestuen, rapporterer til  organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand og kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2. Willand bekrefter at Bergestuen jobber for TV 2.

- I 2020-strategien besluttet vi å samle all programkommunikasjon under den nye kanalavdelingen. Det vil si at programkommunikasjon, markedsføring, promo og profil skulle organiseres under Trygve, mens selskapskommunikasjon og myndighetskontakt fortsatt skulle bli liggende under mitt ansvar. Vi hyret Bergestuen for å bistå oss med hvordan vi skulle sikre en helhetlig tilnærming til kommunikasjon i en ny organisering, forteller Willand til Kampanje.

 Les også: Rønningen på plass i TV 2 etter 16 år: - Jeopardy kommer ikke tilbake

Les også: - Dårligste juni for TV 2 på 2000-tallet

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Tøft år: Sarah Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør, er en av TV 2-sjefene som har stått i frontlinjen under den største nedbemanningen i tv-konsernets historie.

- Har god og relevant kunnskap
Sarah Willand forklarer hvorfor TV 2 valgte å hente inn Bergestuen som rådgiver:

- Ny organisering har i påvente av å få Trygve Rønningen på plass ikke blitt implementert. For å sikre fremdrift og noe konkret å jobbe ut ifra når Trygve var ferdig med sin karantenetid, så kontaktet vi derfor Bergestuen med spørsmål om han kunne bistå oss. Bergestuen har god og relevant kunnskap fra tilsvarende arbeid fra før og ville kunne bidra inn i dette arbeidet umiddelbart, sier Willand, som understreker at Bergestuen ikke jobber på heltid for TV 2.

- Hvor lenge skal han jobbe for TV 2?

- På nåværende tidspunkt er det ikke satt en dato for avslutning av samarbeidet.

Jobber for tre hovedkunder
Bergestuens selskap omsatte for 1,2 millioner kroner i fjor, en vekst på 185 prosent sammenlignet med året før. ST Bergestuen, som ble etablert i juni 2015, fikk et overskudd før skatt på 1,1 millioner kroner i fjor, en forbedring på 162 prosent. Han tok ut et utbytte på 860.000 kroner.

- Hvordan blir 2017?

- Jeg vet ærlig talt ikke. Men sikkert litt annerledes siden jeg har full drift i 2017, i motsetning til i fjor, sier han.

Bergestuen har i dag tre hovedkunder.

- Jeg jobber primært for KLP, Posten og TV 2. I tillegg tar jeg en del mindre oppdrag, slik at jeg fakturer mellom 15 og 20 kunder i året.

- Er TV 2 en stor kunde?

- Jeg har ingen store kunder. Jeg jobber ikke så mye som før, og det trives jeg godt  med, svarer Bergestuen, som på 90-tallet startet sin mediekarriere som reporter i TV 2. Han var senere programleder i P4, TVNorge og TV 2-eide Kanal24.

Går til Discoverys rival
Deretter jobbet han for en av TV 2s argeste rivaler, nemlig amerikanskeeide Discovery og TVNorge.

- Hvordan er det å jobbe for et tv-konsern som er Discoverys hovedkonkurrent i Norge?

- Jeg antar det ikke er noe særlig annerledes for meg enn for eksempel de som i sin tid gikk fra Discovery til TV 2. Eller andre som skifter jobb i dette vesle miljøet. Dessuten har jeg har forskjellige kunder. Som konsulent går man noen ganger mellom konkurrenter, andre ganger mellom venner. Poenget er at man ikke kan jobbe for begge samtidig, sier Bergestuen.

Ble håndplukket av Strømme
Han har etter det Kampanje forstår ikke tatt oppdrag for Discovery siden i fjor høst.

Daværende Discovery-topp Harald Strømme håndplukket selv Bergestuen til jobben som kommunikasjonsdirektør i Discovery og TVNorge i 2010. Bergestuen, som kom fra Geelmuyden.Kiese, ble en av Strømmes fortrolige rådgivere i Discovery og TVNorge i tre og et halvt år, før han i oktober 2013 sa opp jobben.

Han samarbeidet da med konsulentselskapet Varde Hartmark gjennom selskapet Bergestuen Kommunikasjon inntil han gikk inn på eiersiden og i partnerskapet.

Kortvarig samarbeid med Tajik
I 2015 sluttet Svein Tore Bergestuen i konsulentselskapet Varde Hartmark, etter et knapt halvt år, for å bli politisk rådgiver for Ap-nestleder Hadia Tajik. Etter bare ett år brøt Bergestuen og Tajik brått samarbeidet.

- Vi fikk det ikke til. I en relasjon mellom en toppolitiker og en rådgiver så må alt fungere. Det tror jeg alle kan være enig i. Når man da ikke får det til, synes jeg det mest reale var å ta konsekvensen av det. Og det er det jeg har gjort, sa Bergestuen til VG.

- DN-sak var ikke akkurat et skup
Senere ble det hevdet i Dagens Næringsliv at Ap-nestleder Trond Giske hyret inn Bergestuen som foredragsholder, bare fire måneder etter at han hadde sluttet som Tajiks nærmeste rådgiver på Stortinget. Bakteppet var påstander om splid mellom Giske og Tajik. Bergestuen blåser av historien.

- Jeg tok oppdrag for Arbeiderpartiets partikontor etter at jeg sluttet på Stortinget, som begge parter var åpne for da jeg sluttet. Saken i Dagens Næringsliv var vel ikke akkurat et skup, forteller Bergestuen.

Les også: Bergestuen slutter som Tajiks rådgiver

Les også: Bergestuen blir Hadia Tajiks rådgiver