Navn: Øivind Lindøe

Alder: 40 (41 den 30. juli!)

Stilling: Gründer og daglig leder av Matkanalen

Årets ferie: - Vi har vært to uker på øyhopping i Hellas. Ungene storkoste seg, og det gjorde de voksne og. Nå er vi på hytta ved fjorden i nydelige Hervik i Tysvær og fisker krabbe, sanker blåskjell og maler hytteveggen mellom bygene. Sent på kveldene ser vi på ulike matprogrammer fra utlandet vi har mulighet til å lisensiere, veldig mye spennende!

Den perfekte sommermaten: - Hvitvinsdampede blåskjell med spinat og creme fraiche til forrett. Så Breiflapp surret i spekeskinke til hovedrett, og balsamicomarinerte jordbær med Mascarpone blandet med lime og vanilje til dessert - med kaffe.

- Du har stilt spørsmål om det er tv-innholdet det er noe galt med, og ikke seerne...

- Jeg synes vel det er mye snakk om at seerne ikke vil se så mye på tv lenger. Kan hende vi bør begynne å snakke mer om hva som faktisk tilbys seerne, og at tv-kanalene går i seg selv istedenfor å skylde på seerne. Jeg mener mange av konseptene på TV 2 og NRK som har løpt i 20 år burde vært stoppet for lenge siden.  At det fortsatt er en god del som ser på disse programmene er ikke et bevis for at de fortjener plassen. Jeg forstår man skal forsøke å nå bredt, men smalt kan også nå massene. Folk liker å fordype seg ordentlig i ting.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Det må bli med mine tre barn, Peder (4), Nora (6) og Jakob (9) med båt til Borgøy. Så kan Jorunn få litt fred og ro hjemme, som hun fortjener!

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese?

- Jeg vil anbefale Geir Tangens krimroman Maestro. Den foregår i Haugesund, som gir den en ekstra dimensjon om man kjenner byen. Jeg har nå startet på slitersagaen De Usynlige av Roy Jacobsen, og den er utrolig spennende. Tilbake til naturen! 

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Realityserier som legger beslag på altfor mye fin sendetid og produksjonsressurser.

- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget?

- Jonas Gahr Støre. 

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk?

- At FM-nettet skal slukkes. Løsningen uten et problem, som de sier. Jeg trodde faktisk det aldri skulle skje. Jeg har sikkert 12-15 FM-radioer, og det blir et svare strev å skifte alle. Det er utrolig at vi faktisk skal kaste fullt fungerende radioer. Kan hende Regjeringen snur når slukkingen kommer til Oslo? 

- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier?

- Jeg synes dette er et tullete tiltak for å kjøpe seg goodwill, eller å anse som almisser for å få tilgitt synder. Få medier vil kritisere det i fare for å selv ikke få noen slanter. Jeg må likevel si at jeg elsker tanken på Mark Zuckerberg som president i 2020! Heia Facebook.

- Hvem identifiserte du deg aller mest med i «Skam»? 

- Jeg har ikke tenåringsbarn, men det kan jo virke som vel så mange på 40 ser på dette. Jeg har rukket å se nok til å få med meg at Sana er både målbevisst og sterk, så det må bli henne, selv om jeg synes det er vanskelig å identifisere seg med dette persongalleriet.

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens?

- GroupM har inngått et samarbeid med IBM Watson som er veldig spennende. Alle bransjer vil nok ha glede av KI etterhvert, og jeg er selv spent på hvordan dette kan komme publikum tilgode, med mer adaptive løsninger som likevel respekterer privatlivet. Egentlig burde vi jo ha 5 258 000 nisjekanaler i Norge, alt etter alle personers ulike interesser. 

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

- "FM-båndet åpner igjen"