Navn: Johanna Grønneberg Mesa

Alder: 37

Stilling: Tv- og radio-programleder, aktuell på Bauer Medias nye radiokanal Topp40

Årets ferie: - Masse småturer rundt omkring; Arendal, Rondablikk med mer. Jeg er alltid på jobb på sommeren og har ferie i helgene. Denne sommeren leder jeg «Sommerklubben» sammen med Lars Eikanger på Radio Norge. Derfor jobber jeg mandag til fredag, og går rett i feriemodus hver fredag ettermiddag. Men i august får jeg en tur hjem til Los Angeles – også det en blanding av jobb og ferie.

Den perfekte sommermaten: - Åh, det er så mye som er godt! Da legger jeg opp til en full meny, jeg -  måtehold er ikke noe gøy! Mozzarella og tomat til forrett, deretter noe sjømat; gjerne en skalldyrtallerken sånn med 3 etasjer! Også blir det sjokolademousse til dessert. Selv om det er sjokolade, er det jo så lett og sklir rett ned mellom alt annet, så det teller nesten ikke! Drikke må være iskald hvitvin.

- Hvorfor trenger vi Topp40, viser ikke topplisten på Spotify hva nordmenn liker?

- Det er ikke alle som har Spotify. Vi går ut i fra at alle kjøper og strømmer musikk. Men noen mennesker gjør ikke det. Derfor har vi spurt folk om hva de vil høre.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Turen går til Nesodden, hvor jeg er fra. Det er alltid dumt å rote seg bort, så jeg drar til steder jeg er kjent. Hehe. Vel, dit tar jeg med meg Donald Trump. For nå tror jeg han må ta seg et «step back», og da er Nesodden veldig bra. Der kjenner alle alle, og alle er dønn ærlig. Det kan nok være fint for Donald Trump. Pappa tar jeg også med, han er jo allerede der. Han er som en god veske – han kan tas med i alle lag og funker sammen med alle. Kanskje han kan snakke litt vett i Donald Trump. Jeg ser jo allerede nå at dette blir en rar gjeng… Den siste tror jeg blir Else Kåss Furuseth eller Linn Skåber. Fordi de er to av de morsomste jeg vet om!

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese?

- Jeg anbefaler alltid «Den lille prinsen».  Den kan man lese igjen og igjen. Ellers anbefaler jeg min egen bok – som ikke bare er aktuell hvis man skal eller tenker på å føde barn, men også hvis man vil le. Hvilken bok jeg ser frem til å lese? Nå etter at jeg fikk barn sovner jeg fra alle bøker. Men «Et lite liv» av Hanya Yanagihara er på min leseliste.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Jeg mister ikke nattesøvnen over det, men at det snakkes så utrolig sakte på tv, spesielt på «God Morgen Norge». Elsker programmet, men snakker de ikke merkverdig sakte?

- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget?

- Jeg stemmer Høyre, så da sier jeg Erna som svar på begge spørsmål.

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk?

- Han dere gjøken på Brimi hotell som ikke slapp inn damen med førerhund i restauranten. Skulle ønske at selve nyheten ikke var sann, men skulle også ønske at man kunne visket ut svaret han ga i etterkant. Da det var på tide å legge seg flat, mente han at han burde få ros for å ha sluppet inn damen som var svaksynt, bare ikke hunden hennes. Jeg sitter fortsatt og lurer på om han bare tuller. Men jeg har et råd til han: Når alle sier du er død, da er det på tide å legge seg ned.

- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier?

- Jeg synes Facebook og Google bør skatte av omsetningen de drar inn i de respektive landene, men mediebransjen i Norge får allerede mer enn god støtte gjennom staten, synes jeg.

- Hvem identifiserte du deg aller mest med i «Skam»?

- Vel, jeg begynte å se på det, men klarte ikke å tenke annet enn at dette er laget for 14-15-16-åringer, og ikke meg. Nå i dag føler jeg meg nesten litt dum som ikke har sett på det, samtidig som jeg er stolt av at vi har fått en såpass stor eksportvare. 

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens?

- En bransje som må si ting veldig mange ganger, er vel kanskje skoler, så der kan man jo prøve seg? Jeg mener ikke at selve læreren skal erstattes altså, men som et tilskudd der det kanskje er underskudd. Bransjer som har mye repetitive oppgaver kan jo prøve det. Og også helsevesenet selvsagt, men der er det jo på vei inn allerede i høy grad.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

- «Donald Trump avsatt – James Corden tar over med Oprah Winfrey som rådgiver».