På lørdag slapp NRK tidenes siste episode av «Skam» og interessen for serien er fortsatt skyhøy. Hele 1.158.000 var innom nettsidene til «Skam» forrige uke. Det er det tredje høyeste ukestallet noensinne, kun slått av «O Helga natt»-uka før jul i fjor og første uke i fjerde sesong. TIl sammenligning var 30.900 innom nettsidene i programmets første uke i 2015.

På mobil var 708.000 unike brukere innom og det er ny rekord.

- I sum er «Skam» helt enestående bruks- og seertallmessig. «Skam» representerer en ny og moderne form for tv-titting der både «å binge» og se i sanntid er viktige faktorer for bruken. Samtidig er det vel trygt å si at det er den største suksessen blant unge, fordi «alle» i de yngre målgruppene kjenner til «Skam», sier Håkon Lund Sørensen i NRK Analyse.

De tre foregående sesongene har hatt over én million seere på nett, men etter at NRK strupet tilgangen for seere utenfor landets grenser, har seertallet stabilisert seg på i overkant av 300.000.

- I løpet av høsten 2016 var rundt halvparten av seingen utenlandsk konsum, og resten var norsk. Når vi sammenligner sesong fire med sesong tre med lik akkumuleringsperiode, så er tallene ganske like når vi kun ser på det norske konsumet, sier Lund Sørensen til Kampanje.

Hittil har 127.000 sett siste episode på nett og 92.000 på NRK3.

- «Skam» har vært en viktig serie for et ungt, norsk publikum. Etter hvert sprengte serien alle rammer for alder, nasjonalitet og forbruksmønster. Serien har truffet bredt og den har truffet dypt. Vi er overveldet over reaksjonene fra publikum, og da særlig fra de unge som har vært med på å prege serien fra researchfasen til et utrolig aktivt kommentarfelt og som nå sørger for at «Skam» lever videre i fangrupper verden over. Tusen takk til målgruppa og til fansen – uten dere hadde det ikke vært noe «Skam», sier Håkon Moslet, redaksjonssjef i P3.

Da Kampanje møtte NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen på kanalens høstlansering forrige uke, blåste han av spørsmålet om hvordan de skal erstatte «Skam».

- Jeg får ofte spørsmålet om det blir vanskelig for NRK nå når «Skam» er snart slutt. Jeg mener det er å snu alt fullstendig på hodet. Det er fantastisk at vi har hatt «Skam», nå har vi noe å strekke oss etter. Jeg vet P3 Ung-miljøet har satt seg som ambisjon at folk ikke skal savne «Skam», at det skal komme opp nye prosjekter, og jeg vet at det kommer noen. Men man vet jo aldri, men vi kan ikke legge til grunn at alt vi lager skal bli en så stor suksess som «Skam», smiler Eriksen.

Les mer: Willoch og Bondevik klager til NRK-sjefen - for mye «grusom» krim