Bare 24 timer etter at Trygve Rønningen hadde inntatt sin plass i TV 2 - drøye 16 år etter at han sist forlot selskapet - kunne kanalen melde at Frithjof Wilborn gjør et lite comeback etter ti år av skjermen.

- Det kan ikke være tilfeldig?!

- Haha, jo, det er tilfeldig. Det var en nyhet for meg også, det ble fortalt til meg på morrakvisten.

- Så 2000-tallet er ikke tilbake i TV 2 med deg?

- Hvis du antyder at «Jeopardy» er på vei tilbake, så er svaret nei, ler Rønningen.

- Godt å være en del av TV 2-laget
Forrige uke tok en ni måneder lang karantenetid slutt for den tidligere MTG-sjefen og tirsdag denne uken var Rønningen tilbake i TV 2. Nå tar han fatt på jobben som kanaldirektør og publisher, og Kampanje slår av en prat med Rønningen på dag tre i sin nye stilling.

- Og to av dagene har vært internt seminar, så det er en foreløpig fersk TV 2-ansatt du snakker med, sier Rønningen.

- Hvordan er det å være tilbake?

- Jeg har blitt vanvittig godt tatt imot. Det føles godt å være en del av TV 2-laget igjen etter 16 år.

En rå maktkamp herjet sist gang Trygve Rønningen forlot TV 2.

Les mer: Gikk etter uenighet med ledelsen – nå henter TV 2 ham tilbake (abonnement)

- Må være bedre enn Netflix
- Hva er det første som slår deg som nytt siden sist?

- Jeg opplever jo at det er god selvtillit i TV 2. Det er det også grunn til å ha. Jeg synes det virker som man har et solid grep om det som nå skal skje. Man har en god strategi både på lineær-tv og på Sumo. Dette handler om å være med å bygge på og videreutvikle det som TV 2 er gode på.

- Hva blir nytt med deg i TV 2?

- Det er litt tidlig å si noe om det. Jeg skal bruke tid på å bli kjent med organisasjonen. Det enkle svaret er at vi skal forsterke det som vi er gode på og gjøre mindre av det vi ikke har vært så gode på.

- Og hva er det?

- Det får vi komme tilbake til, men i det store og det hele er det et fantastisk fundament i TV 2 selv i de vanskelige tidene som har vært i mediehusene det siste året. TV 2 står veldig godt rustet mot det som nå kommer.

Det som kommer, mener Rønningen er en enda tøffere kamp om folks oppmerksomhet.

- Der vi kan gjøre en forskjell er på unikt norsk innhold og på å speile den norske virkeligheten. På den arenaen må vi være bedre enn Netflix.

Skal bestille innhold til lineær-tv
Rønningens overgang til TV 2 ble kjent samtidig med at Trond Kvernstrøm sluttet som tv-direktør i kanalen. Samtidig kunne administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes fortelle at han har ansatt Trygve Rønningen som ny kanaldirektør og publisher i TV 2.

- Det var litt forvirring da Kvernstrøm sluttet og du begynte, for du går jo ikke inn i hans stilling?

- Det man har gjort er det som de har gjort både i Sverige og Danmark, og ganske likt NRK-modellen, å skille den produserende enheten fra den som bestiller. Jeg er en bestiller av innhold til de lineære kanalene og har publiseringsansvaret for det. Der trekker vi opp en liten ansvarsdeling.

Rønningen forteller at han ikke kjenner til andre endringer i TV 2 som følge av hans ansettelse.

- Er det noe å endre på i TV 2 etter at man nettopp har hatt et av tidenes mest suksessfulle tv-programmer, «Farmen kjendis»?

- Det er det beste eksempelet på at vi skal bygge videre på en solid grunnmur. Når Kampanje og andre skriver at lineær-tv er i ferd med å gå inn i solnedgangen, så vipper man opp tidenes mest sette lineærprogram på TV 2. Jeg opplever ikke at man skal gå inn å reparere noe som er ødelagt.

- Men er «Farmen kjendis» starten på en ny gylden æra for lineær-tv eller er det nachspielet?

- Jeg tror vi får som fortjent. «Farmen kjendis» var et fantastisk godt laget tv-program og da kommer tv-seerne. Men det er ikke sånn som før at man får noe gratis.

Frykter ikke Almaas på TVNorge
Torsdag presenterte TV 2-konkurrent Discovery Networks sin høstmeny, som den første av de tre største tv-husene i Norge. Etter en trøblete vår der Discovery har fått mer oppmerksomhet for programmene som har feilet, som «Lost In Time» og «Dødens tjern», enn programmene som har gått bra, satser kanalen denne gang på at et humorlag med Jon Almaas i spissen skal styrke hovedkanalen TVNorge.

Les mer: «Hvite gutter» skal knekke digitalkoden for Discovery

- Har dere noe å frykte fra gjengen i Nydalen?

- Jeg har mer enn nok å tenke på hva TV 2 skal gjøre. De skal få holde på med det de gjør, så skal vi gjøre vårt.

- Hva tenker du om å møte konkurranse fra Jon Almaas på en kommersiell kanal?

- Alle opplever at det er et ekstremt tøft tv-marked. Det er ikke ett program eller én person som representerer den konkurransen. Det er ekstremt vanskelig uansett hvordan du snur og vender på det. Jeg har stor respekt både for TVNorge og for MTG hvor jeg kommer fra.

- Er det noe du har rukket å savne fra den gamle jobben din?

- Jeg savner selvfølgelig mine gode gamle kollegaer. Det har jeg kjent på i karantenen, fordi da har jeg ikke fått snakke med noen. Samtidig var det hyggelig å møte igjen kollegaer som jeg jobbet med i mitt forrige TV 2-liv. Så det finnes gode tv-folk overalt.