VG-lista har i en årrekke vært den dominerende lista for musikk i Norge. Det skal Johanna Grønneberg og den nye riksdekkende radiostasjonen Topp40 ha slutt på. Grønneberg er ikke ukjent med hitlister etter å ha jobbet i flere år som programleder i den amerikanske tv-kanalen MTV.

- Ja, det er ambisiøst å utfordre VG-lista, men så kommer den nye Topp40-lista til å reflektere det folk faktisk liker - ikke bare det de streamer og kjøper. Vi vet jo at salgstall ikke alltid gjenspeiler hva folk faktisk liker, sier Grønneberg i en pressemelding fra Bauer Media.

Grønneberg lover at lytterne også skal få møte flere av de største Hollywood-artistene i sendingene.

Pendler fra Hollywood til Oslo
- Skjønt, vi har et opplegg klart for at noen av sendingene skal går fra Hollywood når gjestene er helt spesielle, sier hun.

- Rart med det, men etter å ha bodd noen år i Hollywood  så får man etter hvert et godt kontaktnett. Og det skal lytterne av TOPP40 naturligvis nyte godt av.

Oslo-jenta ble først kjent for norske seere da hun var programleder for MTV. Hun har også vært programleder på TVNorge og TV3, og har i tillegg hatt sin egen doku-reality på TLC. Til vanlig bor Johanna Grønneberg i Hollywood og skal pendle til Oslo for å lage det nye radio-showet.

- Vi har koblet inn Norstat til  å gjøre den krevende jobben det er å samle inn riktig informasjon om hvilke sanger vi egentlig liker.  Jeg tror vi kan si at vi for første gang vil få en liste som er helt i tråd med det folk faktisk liker. Vi har lagt mye arbeid ned i at dette skal bli bra, sier Grønneberg.

- Truer oss ikke 
Kommersiell direktør i VG, Christian Haneborg, mener ikke Grønnebergs radiostasjon truer VG-listas posisjon. 

- Topp40, som jeg ikke har hørt om, utgjør ingen trussel mot VG-lista, sier Haneborg til Kampanje.

Han fortsetter:

- Det er selvfølgelig positivt at flere satser på musikk og får musikk fram, men VG-lista står fortsatt sterkt og endres ikke av at flere ønsker å fokusere på det. 

Les også: Svir av 20 millioner på VG-Lista

- Vi representerer musikk som er populær
Han kjenner seg heller ikke igjen i påstanden om at VG-lista ikke representerer musikk som folk liker. 

- Det tror jeg ikke stemmer, men jeg vet ikke hva hun (Johanna Grønneberg) tar utgangspunkt i når hun påstår det. Vi opplever at vi representerer musikk som er populær og som folk liker. Vi har aldri brukt så mye tid og ressurser på VG-lista som i år, og vi kommer til å fortsette og fokusere på å gjøre den så god som mulig.

VG-listas utfordrer har premiere første uka i september.

Mediekonsernet Bauer Media driver radiokanalene Radio Norge, Radio Vinyl, Radio Rock, Norsk Pop, Topp40, Radio Soft og Kiss i Norge.

Bauer Media, styrt av femte generasjon i Bauer-familien, har kjøpt seg kraftig opp på radio de siste årene. Medieselskapet, som har sitt hovedkontor i Hamburg, eier  300 magasiner, over 400 digitale satsinger og 50 radio- og tv-kanaler verden over.

Les også: Ny Radio Norge-eier skal snu tapssluk