Det norske tv-produksjonsselskapet Mastiff hadde i 2016 en årsomsetning på 153,7 millioner kroner. Det var ikke rare endringen fra 2015 da omsetningen var på 152,2 millioner kroner. Mastiff-sjef Kathrine Haldorsen sier «det er trangere tider i tv-markedet for tiden».

- Det er mindre penger i markedet og det er mindre penger i tv-kanalene. Da må vi bli enda bedre på å levere de programmene kanalene vil ha og der har vi lykkes veldig godt, sier Haldorsen.

Hun sier selskapet har lykkes med både «å ivareta og fornye etablerte suksesser samtidig som man får opp nye». I går kveld avsluttet hun og takket av crewet på gården utenfor Moss der hun har filmet den nye sesongen av «Hver gang vi møtes» som kommer på lufta neste år.

- Det blir en fantastisk sesong og ingen av artistene ville reise hjem da jeg takket crewet kvart på ett natt til torsdag. Det har vært en fantastisk gjeng denne gangen med Tsahwe, Tone Damli og Ton Endresen som synger som en gud og er en fantastisk entertainer, sier Haldorsen

Saken fortsetter etter bildet.

Siste festen:

Denne uken avsluttet Mastiff opptakene til den nye sesongen med Hver gang vi møtes. - Det blir en fantastisk sesong og ingen av artistene ville reise hjem da jeg takket crewet kvart på ett natt til torsdag, sier Haldorsen. Foto: Mastiff.

Fra Mexico til Moss
Spennet på programmene til Mastiff er stort og det går fra det rene faktabaserte og journalistdrevne til mer reinspikka underholdning og opptakene kan vel så gjerne skje i både Mexico med «Paradise Hotel» eller som i Moss med «Hver gang vi møtes».

Haldorsen mener noe av suksessen er å få lov til å jobbe langsiktig med etterspurte merkevarer er viktig.

- Tv-produksjon har alltid vært en lavmarginbransje og de fleste opplever nok at det er mindre penger der ute. Men til tross for lavere budsjetter så har vi bedre marginer. Det handler om å få lov til planlegge. Det er alltid dyrere å lage sesong én, enn sesong to, sier Haldorsen som en forklaring og trekker frem suksessen «TV 2 hjelper deg» som er inne i sin 49. sesong. 

- Det er ikke lenger bare fire kunder. I dag kan vi få oppdrag fra Netflix, HBO og alle andre aktører.

Kraftig resultatvekst
For selv om omsetningen holder seg flat for produksjonsselskapet har Mastiff klart å få til en formidabel resultatvekst.  Resultatet før skatt endte på 7,2 millioner kroner. Det er en sterk forbedring fra året før, da resultatet viste et underskudd på 1,3 millioner kroner.

Dermed holder Haldorsen, som tok over etter Trygve Rønningen i 2014, ord. I fjor på samme tid lovet hun overskudd.

- Bransjen vår er inne i en stor omstilling, men for oss som produserer innhold ser fremtiden lys ut, sier Haldorsen som leder begge Mastiff-selskapene, Mastiff og Mastiff Entertainment, som er en del av franske Banijay.

Med en omsetning på rundt 150 millioner kroner er Mastiff blant de større tv-produksjonsselskapene. Selskapet har en stor base med faste ansatte på rundt 50 , men med frilansere kan det nærmes seg 200 mennesker.

Vant Gullruten
I går var flere av dem samlet på sommerfest i Hammersborggata i Oslo for å feire fjoråret og suksessen med blant annet «Åsted Norge» som vant Gullruten tidligere i år.  

- Hardt arbeid betaler seg. Det er Mastiff et tydelig eksempel på. Vi kombinerer faglig dyktighet med et enormt engasjement som gjør at kundene våre vil jobbe sammen med oss,

- Hva er målet for 2017?

- Målet er å være Norges beste tv-produksjonsselskap og ha de beste og flinkeste menneskene. Vi skal fortsette å vokse og beholde de flinkeste talentene, sier hun.

- Ikke lenger fire kunder
Trangere tv-budsjetter blant tv-kanalene mener hun kan kompenseres med økte oppdrag fra nye aktører.

- Det er ikke lenger bare fire kunder. I dag kan vi få oppdrag fra Netflix, HBO og alle andre aktører. Det skjer også mye spennende på contentsiden. Vi kommer ikke til å bli sykt rike av å drive med tv-produksjon, men vi håper å vokse jevnt fremover, sier Haldorsen. 

Her ser du tallene til Mastiff konsolidert begge selskaper, Mastiff AS og Mastiff Entertainment. Alle tall i MNOK. 

Mastiff 2016 2015 Endring i prosent
Omsetning 153,7 152,2 + 1,0
Driftsresultat 7,2 - 1,3 -
Resultat før skatt 7,2 - 1,3