Tv-kanalene har lagt bak seg mai måned, og de ferske markedsandelstallene viser at det er NRK som er mai-vinneren. Allmennkringkasteren kan notere seg for en solid vekst på hele 4,3 prosent i riksuniverset (12+) sammenlignet med forrige måned. NRKs markedsandel endte på 38,4 prosent i mai i 12+.

Det er hovedsakelig NRK 1 som står for NRK-veksten, siden kanalen alene vokser med 4,2 prosentpoeng sammenlignet med samme måned  i fjor. 

Her er det blant annet uken med Melodi Grand Prix som NRK1 nyter godt av, men også reinflyttingen minutt for minutt på NRK2 bidrar. 

Les også: Én million har sett reinflytting på NRK 

Les også: 1,3 millioner så Eurovision-finalen

Av de kommersielle kanalene er det Discovery Networks som har størst grunn til å juble, all den tid konsernet vokser mest av disse i mai. I en melding fra konsernet heter det at de gjør sin nest beste mai-måned noensinne. Markedsandelen for Discovery-kanalene endte på 19,3 prosent i mai.

- Vi er på riktig spor nå, og får god effekt av investeringene vi har gjort i norsk fotballen og Eurosport. Vi har klart å etablere oss i den øverste tv-divisjonen, og holder oss stabile som tv-gruppe så langt i år, til tross for et par feilskjær på premierefronten. Det er vi fornøyde med. Men stabilitet metter ikke lenge. Målet er vekst. Det har jeg stor tro på at vi skal kunne klare i høst, sier Discovery-sjef Tine Jensen.

TV 2-gruppen med sine kanaler opplever også tilbakegang i forhold til april på 1,5 prosentpoeng. TV 2 Gruppens markedsandeler endte på 26,3 prosent i riksuniverset i mai. 

MTG opplever en tilbakegang på hele 1,6 prosentpoeng  i mai i år sammenlignet med mai i 2016, og den samlede markedandelen endte dermed på 7,7 prosent for MTGs tv-kanaler. 

TV 2 Sport og TV 2 Sport Premium er nå like store – begge med 0,9 prosent prosent markedsandel i mai, men  her er det Eurosport som stikker av med seieren og det med en markedsandel på 1,6 prosent takket være den store fotballsatsingen til konsernet. 

Les også : Eliteserien løfter Discovery - Eurosport nærmer seg TV 2 Zebra