Til høsten er Jon Almaas endelig klar med sitt nye talkshow på TVNorge. Programmet, som foreløpig går under arbeidstittelen «Talkshow med Jon Almaas», er det første programmet han leder etter at han sa takk for seg etter nesten 20 år i «Nytt på nytt» i NRK. I mellomtiden har han hatt sporadiske opptredener i «Mandagsklubben» på TVNorge.

Hans nye talkshow beskrives som et humorprogram og skal ifølge TVNorge bli «akkurat som han vil selv». Flere detaljer vil ikke kanalen slippe rundt planene til sin nye humorkonge.

- Jeg har ikke for vane å buse ut med overraskelser. Når jeg lager middag hjemme så sier jeg ikke hva jeg lager. Min erfaring er at det er dumt å si, i tilfelle det ikke blir hva du har tenkt, sa Almaas da han presenterte sitt nye program på TVNorges høstlansering.

- Etter 17 år i stabilt sideleie i NRK er jeg skikkelig skjerpet. TVNorge har satt lista høyt. De har skapt et ordtak: Å underholde etter «Lost In Time». Det er ikke akkurat lett, sier Almaas.

Les også: Her kupper TVNorge-komikerne Kampanje-intervjuet

- Endelig på lufta med eget show
Almaas topper et humorlag TVNorge beskriver som sitt «fyldigste noensinne».

- I kampen mot våre konkurrenter, både fra inn- og utland, er det norsk humor som skiller oss ut på underholdningssiden. I høst går vi for mye humorgull, og vi har satt opp en svært innholdsrik meny for seerne våre, sier programdirektør Eivind Landsverk.

- Jon Almaas skal endelig på lufta med helt eget show, Harald Eia er tilbake med «Brille», Magnus Devold skal kjøre helt til Sør-Korea – uten lappen, Lene Kongsvik Johansen kommer med ny Kongsvik-serie, «Mandagsklubben» returnerer, og vi får en blodig og humoristisk nedtelling til jul med vår nye adventskalender «Jul i Blodfjell». I tillegg har vi stor tro på humordramaet «Hvite gutter», hvor en festglad kompisgjeng på Oslos beste vestkant begynner å føle at livet strammer seg til. Det er bare å glede seg, sier Landsverk.

- Gjør det vi er best på
Lene Kongsvik er tilbake med nye og gamle figurer i et program som denne gangen tar utgangspunkt i det moderne helsesenteret «Kongsvikklinikken».

TVNorge har også funnet plass til et par realitykjennere. «Alt for Norge» og «71 grader nord» er tilbake på TVNorge i høst. I tillegg er også «Åndenes makt» tilbake.

I vårsesongen satset TVNorge på to helt nye tv-konsepter utenfor humorfeltet og gikk på en real smell med begge to. Krim-realityserien «Dødens tjern» ble tatt av lufta etter fire uker da seertallet sank til under 50.000. «Lost In Time» opplevde store tekniske problemer på sine to første program og ble innvilget en kort sendepause. Da programmet kom tilbake på skjermen var teknikken på plass, men seerne uteble.

- Denne høsten gjør vi mer av det vi er best på, nemlig norsk humor. Denne humorbuketten er den fyldigste vi har hatt på TVNorge. I vår testet vi ut en del nye sjangere og formater, og det gikk ikke helt etter planen. Denne gangen kjører vi en litt tryggere meny, men med samme mål som alltid. Vi går for tittelen norgesmester i humor, sier Tine Austvoll Jensen, sjef i TVNorge i Discovery Networks.

Helt ny adventskalender
Av helt nye programmer i høst satser TVNorge på «Første date», der seerne inviteres inn i en restaurant for å bli med på første møte mellom en rekke par som settes sammen på bakgrunn av hva de liker og misliker. Også humordramaet «Hvite gutter» er nytt. Programmet slippes først på nett og tar for seg fire vestkantgutter «i fritt fall».

I desember lanserer TVNorge en helt ny adventskalender med komikere som Atle Antonsen, Ine Jansen, Trond Fausa Aurvåg og Lene Kongsvik. «Jul i Blodfjell» handler om Soot-slekten som samles på høyfjellshotellet Blodfjell for å feire jul sammen, men som tas av dage én etter én av en ukjent morder.