Kringkastingsrådet gir full støtte til NRKs Brennpunkt-redaksjon for den omstridte reportasjen «Lykkelandet» om rumenske tiggere. 

Rådet møttes fredag i København.

– Dette er noe av det viktigste som har vært sendt på TV i nyere tid. Jeg synes ikke diskusjonen om bildene endrer på inntrykket av dokumentaren. All ære til NRK som har tatt tak i dette temaet, sier den tidligere KrF-politikere Filip Rygg ifølge Aftenposten.

Tiggerdokumentaren «Lykkelandet» ble vist i april. I kjølvannet fikk NRK flere klager på dokumentaren, blant annet for bruken av bilder. Dokumentaren viste bilder av kjøleskap og kofferter fulle av penger, som programskaperne hevdet var tatt av de involverte.

I ettertid har dette imidlertid ikke vist seg å stemme, men at bildene var gamle.

Flere i Kringkastingsrådet er kritiske til bruken av virkemidler.

– Stemmebruken, lyden, musikken og bildebruken hadde ikke trengt å være så tydelig. Når det da også kommer fram i ettertid at noen av bildene ikke burde vært brukt, skaper det et inntrykk av slurv i redaksjonen, mener Ap-politiker Mette Gundersen.