BBC nekter å spille låten «Liar, Liar» som har klatret nesten til topps på britiske spillelister, fordi den hudfletter statsminister Theresa May. 

Låten til Captain Ska ble lansert for en uke siden og var fredag å finne på 4. plass på den britiske hitlisten og tredjeplass hos iTunes.

Videoen på YouTube er hittil sett nærmere 1,8 millioner ganger.

«Hun er en løgner, løgner ... du kan ikke stole på henne, nei, nei, nei, nei» lyder refrenget i låten, som ledsages av lite flatterende bilder av den britiske statsministeren og flere av henne konservative partifeller.

Teksten går ellers hardt ut mot regjeringens budsjettkutt for skoler, helsevesenet og politiet.

– Vårt budskap er at folk har makt til å endre samfunnet dersom vi alle går sammen, sier bandet i en kommentar til suksessen.

– At denne låten har fått så stor suksess, viser at folk er lei av denne regjeringen som består av rike som er mest opptatt av rike, heter det videre i en uttalelse fra bandet.

BBC er ikke alene om å nekte å spille «Liar, Liar» i forkant av valget 8. juni, noe også Radio 1 gjør.

– Vi forbyr verken låter eller artister, men våre redaksjonelle retningslinjer pålegger oss å være upartiske og Storbritannia er for tiden midt oppe i en valgperiode, så vi kan ikke spille denne låten, heter det i en kunngjøring fra Radio 1.