Som opptakt til årets store mediekonferanse Nordiske Mediedager ble tradisjonen tro Mediebedriftenes Landsforenings mediepriser delt ut onsdag kveld. Det ble en stor kveld for den tidligere bergensjournalisten Gard Steiro som i år tok over som sjefredaktør og administrerende direktør i VG etter Torry Pedersen.

For på hjemmebane i Bergen kunne Steiro notere seg for hele syv priser av det edleste metallet, inkludert hovedprisen «Årets avis». Det er andre gang på tre år at VG vinner denne prisen, men for Steiro var det ikke første gang han smakte på seieren under Medieprisene. Som journalist i Bergens Tidende var han med på å vinne hovedprisen flere ganger i perioden 2006-2009. Steiro begynte i VG i 2015 som nyhetsredaktør før han tidligere i år tok skrittet helt til topps.

- Dette er stort. Når det skjer noe skal vi være først og best, derfor måtte fotografen vår rykke fra denne prisutdelingen, og så prøver vi å følge makten og avsløre makten- Jeg tror de fleste som jobber i VG opplever at det er viktig og at vi holder på med noe som er vesentlig, sa Steiro fra scenen.

Se intervju med Gard Steiro her:

Les også: Gard Steiro blir nyhetsredaktør i VG

I tillegg vant VG gull i klassene «Årets featuresak» for Tysfjordsaken, «Årets magasinfoto», «Årets nyhetsdekning», «Årets sportsdekning» om manglende åpenhet i Idrett-Norge, «Årets digitale historie» og «Årets nasjonale nyhetsnettsted».

- VG s bygger sin virksomhet på en grundig journalistisk kultur. På en bemerkelsesverdig måte løser de daglig samfunnsoppdraget og setter nasjonal standard for hvordan nyheter formidles, heter det i jurybegrunnelsen.

VG fortsetter dermed å være på vinnersporet i 2017 etter at avisen tidligere i år vant den store Skup-prisen for kritisk og undersøkende journalistikk og psykiatriavsløringene og bare for noen uker fikk tidligere sjefredaktør i VG en hederspris  på den store digitalkonferansen Gulltaggen.

Les også: Skup-prisen til VG for psykiatriavsløringer

Det var kulturminister Linda Hofstad Helleland som delte ut hovedprisene nå i kveld på vegne av Mediebedriftenes Landsforening. Vinnerne blir hyllet av kolleger og sikkert en del konkurrenter på en storstilt prisfest på Ole Bull Scene, en årviss tradisjon i forbindelse med Nordiske Mediedager.

Kveldens andre hovedprisvinnere var KK som vant prisen «Årets magasin» for første gang siden 2009 og Adresseavisen som vant «Årets nyskapning» for det journalistiske ungdomsprosjektet klasse 10C. I fjor vant Adresseavisen «Årets avis».

Magasinvinner: Ansvarlig redaktør i KK, Gjyri Helen Werp (til venstre) jubler over å bli årets magasin. Bladet vant også prisen for årets event. Foto: Eivor Eriksen.

Les også: Adressa til topps - her er prisfestens store vinnere

Her ser du oversikten over alle kveldens vinnere: 

Årets avisforside:

Bergens Tidende 15. september 2016

Årets magasinforside:

Dine penger - 8/16

Årets magasinforside for avis:

Ukeadressa 10. september 2016

Årets featuresak for avis:

VG Helg - Tysfjordsaken

Årets featuresak for magasin/ukeblad:

Vi Menn – På innsiden av Irans antiterror politi

Årets inspirasjonssak:

Fædrelandsvennen – Natt under åpen himmel

Årets magasinfoto:

VG Helg – På nattevakt i Manilla - Foto: Helge Mikalsen

Årets sportsdekning:

VG – Nådeløs åpenhet

Årets spesialmagasin for avis:

Stavanger Aftenblad – Glassjenta

Årets nyhetsdekning:

VG – Treholt-avsløringene

Årets nisjenettsted:

NRK Super

Årets digitale historie:

VG – Advokatavsløringen

Årets web-tv-serie:

NRK - SKAM

Årets redaksjonelle event:

KK – KKmila

Årets nasjonale nyhetsnettsted:

VG

Årets lokale nyhetsnettsted:

Bergens Tidende

Årets innovasjon:

Adresseavisen – med Klasse 10C

Årets magasin (digital og print):

KK

Årets Avis (digital og print):

VG

NTBs språkpris går til Håkon Gundersen i Morgenbladet.