Det var i midten av mars at finansmann, investor og ikke minst medietoppen Trygve Hegnar kjøpte ABC Startsiden av Telenor. Kjøpet omfattet samtlige aksjer i selskapet

Les også: Hegnar kjøper Startsiden - Telenors medie-exit fortsetter

- Vi går fra nisjeprodukter som Kapital, Finansavisen og Hegnar.no til det store, generelle nyhetsbildet, sa Trygve Hegnar den gang.

- ABC Startsiden har vært en pengemaskin med overskudd på over 40 millioner kroner. Det høres dyrt ut?

- Hehehe. Nå vet ikke du hva jeg har betalt, men de har tjent gode penger hele tiden, og levert gode konsernbidrag til Telenor. Det er et kvalitetstegn. Det betyr at selskapet ikke har vært gratis, men jeg kan ikke si hva jeg har betalt.

Summen og pengene Hegnar la på bordet ble altså aldri kjent, men i Telenors kvartalsrapport står det at salget av nettsiden ga telegiganten en fortjeneste på 65 millioner kroner. 

Pressesjef Glenn Mandelid i Telenor forteller at de ikke ønsker å gå ut med den bokførte verdien av selskapet.

- Partene er enige om å ikke offentliggjøre salgssummen.

- Er opprydningen av medier avsluttet i Telenor?

- Hva gjelder andre eiendeler innen media vil vi ikke kommentere nærmere annet enn å gjenta budskapet fra vår kapitalmarkedsdag i februar. Telenor har som mål å forenkle sin portefølje av selskaper.

Telenors omsetning falt med 100 millioner kroner i første kvartal, mye på grunn av utviklingen i mobilmarkedet, samtidig som driftsoverskuddet falt fra 1,76 milliarder kroner til 1,47 milliarder kroner.

Les mer: Tøffere for Telenor i Norge – tjener mindre på mobilen