Schibsted legger fredag morgen frem sine tall for årets førstekvartal og de viser en klar forbedring av selskapets resultater for medievirksomheten i Norge og Sverige. Mediekonsernet legger frem et overskudd på driften på 119 millioner kroner, opp fra 45 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.  

- De første månedene av 2017 har vært positive for våre medievirksomheter. God kostnadskontroll kombinert med digital vekst har ført til bedre driftsmarginer, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal.

Omsetningen falt med ett prosentpoeng i første kvartal sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2016, men det er bedre tider i medievirksomhetene.

Det er særlig VG som leverer bedre tall og Schibsted-konsernet melder i en børsmelding at det også går litt bedre for printdivisjonen som teller aviser som Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad i Norge.

Sterke VG-tall
Tidligere i dag kunne Kampanje fortelle at VG nå tar stadig flere av de digitale annonsekronene. Fire av ti kroner som brukes på annonsering hos nettaviser i Norge går nå til VG. De siste fem årene har markedsandelen holdt seg relativt jevnt med et snitt på 33 prosent.

For første gang siden 2014 kan VG fortelle om økt omsetning selv veksten ikke var på mer enn en prosent og den digitale omsetningen på 205 millioner kroner nærmer seg nå den samlede printomsetningen på 228 millioner kroner. Overskuddet i VG endte på 88 millioner kroner noe som ga en imponerende driftsmargin på 21 prosent.

Les også: VG med rekordhøye digitalinntekter 

Dermed topper Schibsted en god avisuke der VG tok storeslem under den store prisfesten i Bergen onsdag. VG vant hele syv gull da Norges beste medier ble kåret.

Les også: VG på vinnersporet – vinner syv gull på den store prisfesten

- Det er også veldig oppløftende å se at våre aviser fortsetter å produsere uavhengig jouranlistikk av høy kvalitet til samfunnets beste, sier Ryssdal.

Opplagsomsetningen er stabil som en følge av vekst i det digitale abonnementsalget, der VG alene nå passerer 100.000 abonnenter, og driftsresultatet for medievirksomheten i Norge og Sverige endte på 119 millioner kroner sammenlignet med 45 millioner kroner i første kvartal i fjor. 

Kutter Telenor-bånd
I går kveld ble det også kjent at Schibsted avslutter sin rubrikkallianse med Telenor og bruker 3,4 milliarder kroner på å kjøpe ut telegiganten fra sine virksomheter i blant annet Brasil.

- Det er med stor glede vi kan fortelle at vi har avtalt med Telenor å utveksle eierskap I våre felles virksomheter i nye markeder. Det er fornuftig både strategisk og finansielt og styrke våre posisjoner i Brasil og Chile samtidig som vi avslutter i våre asiatiske markeder. Vi er veldig fornøyd med utviklingen i Brasil og er oppstemte med tanke på utsiktene for sterk vekst, sier Ryssdal.

Etter noen tøffe uker med mye negativ medieomtale rundt investeringene i den mobile rubrikkappen Snapsale, kan Schibsted i dag fortelle at de fortsetter å investere i Shpock. I meldingen fredag morgen trekker Schibsted frem både produktets fortreffelighet og en «svært kompetent organisasjon»

- Tjenesten setter rekorder hele tiden i store markeder som Storbritannia og Tyskland.

Her ser du tallene til Schibsted-konsernet for årets første kvartal. Alle tall i MNOK. 

Schibsted 2017 2016 Endring i prosent
Omsetning 4.000 3.883  + 3,0
Driftsresultat 228 231  - 1,2
Resultat før skatt 216 219  - 1,3