Artikkelen blir oppdatert.

I ettermiddag slipper mediekonsernet Polaris Media, hvor Schibsted er største eier, sitt resultat for første kvartal.

Konsernsjef Per Axel Koch kan fortelle aksjemarkedet at den positive utviklingen fra fjerde kvartal i fjor fortsatte i årets første kvartal. Polaris kans skilte med en betydelig resultatvekst. Årsaken er at abonnementsinntektene fortsetter å stige, det samme gjør trykkinntektene, og det er noe bedre utvikling i annonsemarkedet. Det betyr i klartekst at annonseinntektene faller mindre enn tidligere, men millioner fortsetter å renne vekk. De store kostnadskuttene slår også inn i Polaris-regnskapet.

Her finner du hele kvartalsrapporten fra Polaris Media

- Konsernet kan vise til nesten 200 prosent økning i resultatet som følge av god vekst innen abonnementsinntektene og trykkinntektene, noe bedre utvikling innen annonseinntektene, og god effekt av kostnadstiltak, sier Koch i resultatmeldingen.

I første kvartal fikk Polaris et driftsresultatet på 22 millioner, mot sju millioner i samme kvartal i fjor. Driftsmarginen endte på 5,8 prosent, en økning fra to prosent i første kvartal i fjor. Mediehusene fikk et driftsresultat på 18 millioner, mot 10 millioner i tilsvarende periode i fjor. Polaris Trykk bokførte et driftsresultat på 13 millioner i første kvartal, mot sju millioner i første kvartal i 2016.

Annonsefall på ni prosent
Abonnementsinntektene, som blir stadig viktige, steg med seks prosent til 126 millioner i første kvartal. Antall abonnenter vokste med tre prosent, og utviklingen drives ifølge Polaris av at konsernet har en vekst på 95 prosent innen abonnenter som kun bruker de digitale abonnementsproduktene. Polaris Media har opprettet en egen konsernenhet som ytterligere skal styrke abonnementsalget i konsernet.

Annonseinntektene gikk ned ni prosent i første kvartal, fra 169 millioner til 154 millioner, som er en noe mindre nedgang i annonseinntektene enn i 2016. Papirbaserte annonseinntekter ble redusert med 11 prosent,  fra 117 til 104, og de digitale annonseinntektene falt med fire prosent, fra 52 til 50 millioner.

Les også: Kutt og abo-vekst gir Koch resultat-fremgang