For ett år siden kuttet varslet daværende toppsjef Harald Strømme i Discovery nedskjæringer i det amerikanskeide mediekonsernet. 30 årsverk forsvant den gangen.

Nå skal etter det Kampanje kjenner til nye kutt være på trappene. Dermed fortsetter Strømmes etterfølger, Tine Austvoll Jensen, jobben med å trimme det kommersielle tv-huset.

- Vil dessverre innebære nedbemanning
Discovery bekrefter opplysningene overfor Kampanje nå i ettermiddag.

- Vi fortsetter å utvikle virksomheten for å tilpasse oss endringene som skjer i markedet, og for å rigge oss for fremtiden. Dette innebærer at vi vil gjøre endringer i organisasjonen. Vi ser på måter å ytterligere effektivisere driften på, for å kunne utvikle oss videre og fortsette å investere i vekstområder, som lokal underholdning, sport og digitalt. Endringene vil dessverre innebære nedbemanninger, sier Tine Austvoll Jensen, sjef i Discovery Networks Norge.

- Tøft og krevende for organisasjonen
Ni årsverk vil kunne rammes av nedbemanningen. De ansatte mottok beskjeden på et allmøte i går. Det er foreløpig uklart hvilke avdelinger som vil bli rammet av nedbemanningen.

- Prosesser som dette er alltid tøffe og krevende for organisasjonen. Men det er samtidig helt nødvendig å utvikle driften for å kunne spille en sentral rolle i det norske tv-markedet også i fremtiden – og vi må gjøre det mens vi har vind i seilene, sier Austvoll Jensen.

Les også: Strømme: - Det har vært tungt og vanskelig

Les også: Nå faller øksen i Discovery - her kommer kuttene

Samtidig med nedskjæringene i Norge, kutter også Discovery bemanningen i Sverige og Danmark. I Sverige ryker 30 årsverk mens det i Danmark skal kuttes 18 årsverk.

9. februar sluttet Harald Strømme på dagen etter uenighet med de amerikanske eierne om veien videre for tv-konsernet. Hans avgang slo ned som en bombe i medie- og tv- bransjen.

Les mer: Harald Strømme slutter i Discovery etter uenighet med eierne

Les mer: Strømmes sjokk-exit: Har fått nye Discovery-sjefer og mistet handlekraft

Rekordomsetning, men svakere resultat
Discovery Networks i Norge kunne bokføre økte inntekter i 2015. Driftsinntektene steg til 1,618 milliarder kroner i 2015, opp 5,5 prosent fra 1,534 millioner kroner omsetning i 2014.  2015-omsetningen var ny rekord for Discovery. Det norske tv-markedet totalt sett økte til sammenligning med 1,4 prosent i 2015.

Driftsresultatet i 2015 endte på 222 millioner kroner, som er 102 millioner svakere enn året før. I 2014 havnet driftsresulatet på 324 millioner. Ifølge Discovery skyldes nedgangen hovedsakelig økte investeringer i sportsrettigheter. Discovery kjøpte blant annet rettighetene til Tippeligaen for 2,4 milliarder kroner i 2015, og har i forbindelse med både Tippeligaen og det rekordstore OL-kjøpet økt bemanningen kraftig i sportsavdelingen.

2016-resultatet er ennå ikke klart.  

Les mer: Rekordomsetning for Discovery