Artikkelen blir oppdatert.

Få dager etter at MTG forlenget rettighetene til Champions League for over to milliarder kroner,  har mediekonsernet i dag kjøpt rettighetene til FA-cupen, den engelske ligacupen og Championship. MTG opplyser i en pressemelding at de akter  allerede fra høsten 2017 å vise mye av den engelske toppfotballen gratis på Viasat 4.

Rapper rettighetene fra TV 2 og Discovery
TV 2 kjøpte i januar etter lange forhandlinger rettighetene til FA-cupen for to sesonger, men nå glipper allerede rettighetene fra og med neste sesong. For etter det Kampanje forstår hadde rettighetsselgeren opsjon til å selge til en annen aktør etter en sesong – og det er det selgeren gjør nå. MTG kom stormende inn på banen og snappet rettighetene for flere sesonger framover.

Discovery kjøpte rettighetene til Ligacupen og Championship for en sesong i fjor høst, og dette er rettigheter MTG overtar fra neste sesong. MTGs nye og eksklusive rettigheter har en varighet frem til 2024 for FA-cupen, mens ligacupen og Championship varer til 2022.

Les også:  Betaler mer enn to milliarder for Mesterligaen - TV 2 tar kampen med Eurosport (Abonnement)

Les også: MTG forlenger Champions League-rettighetene

Anne Tufte, sportssjef i MTG Norge, er svært fornøyd med å kunne dra i havn nok en rettighet:

- Nå styrker vi tilbudet vårt med engelske fotballrettigheter som vi vet er svært ettertraktet blant seerne, og med dette har vi toppfotball fra alle de store europeiske fotballnasjonene. Vi er veldig fornøyde med å ha fått på plass langsiktige avtaler for disse rettighetene og at fotballfesten vil fortsette på MTGs flater i mange år framover, sier hun.

Les også: MTG går sammen med TV 2 om å vise Champions League

Sesongen 2017/2018 viser MTG FA-cupen slik nordmenn er vant til, men fra sesongen 2018/2019 vil FA Cup-rettighetene utvides og omfatte langt flere kamper enn tidligere. Med den nye avtalen vil MTG tilby nær dobbelt så mange kamper fra verdens eldste fotballturnering, noe som igjen betyr at samtlige av Premier League-lagenes kamper i FA-cupen vil bli vist.

MTG, som sist gang viste engelsk fotball i 2012, får igjen gleden av å vise Manchester United, Liverpool og de andre engelske klubbene i to nasjonale cuper. Dersom de to mest populære engelske lagene i Norge også når Champions League-gruppespillet, vil man kunne se Mourinho, Klopp og deres disipler i totalt tre ulike turneringer på MTGs flater.