TV 2 blir medeier i Faktisk, den nye tjenesten til VG, Dagbladet og NRK som skal drive faktasjekk og avsløre falske nyheter.

- Jeg er har tro på at Faktisk vil videreutvikle journalistikken i Norge, og bli et godt supplement til TV 2s selvstendige plikt til å utøve samfunnsoppdraget. Dette skal ikke være i stedet for, men i tillegg til, sier nyhetsredaktør i TV 2 Karianne Solbrække.

Faktisk skal lanseres på faktisk.no og som Facebook-gruppen «Faktisk» før sommeren. Redaksjonen i Faktisk skal arbeide helt uavhengig av eierne og partnerne. Den består av ansatte fra flere av de involverte mediehusene, og jobben deres blir å ha et falkeblikk på det politiske ordskiftet, men også et kritisk blikk på mediene.

- Det brede eierskapet bidrar til å styrke tyngden og autoriteten til Faktisk. Vi ser fram til fortsettelsen med TV 2 på laget. sier styreleder Helje Solberg i Faktisk.

(©NTB)