NRK har vært svært hemmelighetsfulle om når «Skam» er tilbake og hvem som blir hovedfiguren i den fjerde sesongen, men nå er det klart.

Mandag kl 13.28 går startskuddet for fjerde sesong, og denne gangen skal det handle om Sana Bakkoush, spilt av Iman Meskini. Det kommer frem i en kort promosnutt på nettsiden til «Skam».

- Hun er en sterk karakter, og kanskje seriens mest fascinerende. Hun har ett bein i norsk og ett i muslimsk kultur. Sana har sin tro samtidig som hun har venner som er opptatte av gutter og festing, sier redaksjonssjef Håkon Moslet i NRK P3 til NRK.

Musikken, som i promosnutten spilles av baklengs - er ifølge NRK fra Yusuf Islam, tidligere Cat Stevens, som konverterte til islam i 1977.

Setter punktum
NRK varsler samtidig at serien nå går mot slutten og at fjerde sesong blir den siste. Moslet sier til NRK at det føltes naturlig for programskaper Julie Andem å runde av nå, selv om det nok vil falle mange tungt for brystet.

- Helt sikkert. Samtidig er jeg glad for at vi har fått laget dette. Det har vært med på å berike oss og sette Norge på kartet, sier Moslet.

Selv om «Skam» går mot slutten i Norge, har programmet så vidt begynt sin internasjonale ekspansjon. I desember ble det kjent at mannen bak «Idol» og Spice Girls kjøper rettighetene til å lage serien i USA. Kanskje kan det være en trøst for «Skam»-fansen når programmet tas av luften her hjemme.

Les mer: «Skam» solgt til USA

Ble «Årets medienavn»
På tampen av fjoråret kåret Kampanjes lesere Julie Andem til «Årets medienavn». Kampanje spurte Andem om hva hun tenker om sin påvirkningskraft på ungdom gjennom «Skam».

- Jeg tenker at «Skam» har stor påvirkningskraft på ungdom og at det gir meg et stort ansvar. Når det er sagt tenker jeg også at målgruppa er en veldig oppegående, reflektert gjeng, som er flinke til å stille kritiske spørsmål. Jeg får høre det hver gang de er uenig i historie eller budskap, sier Andem til Kampanje.

Les mer: «Skam»-skaperen er «Årets medienavn»