«Office X» er navnet på det nye prosjektet til produksjonsselskapet Nordic Screens, med Nils Ketil Andresen og Stian Barsnes Simonsen i spissen. De jakter etter fire unge voksne som skal reise Norge rundt for utforske norsk næringsliv, fremtidens utfordringer og dokumentere hva som er de beste valgene man kan ta for seg selv og Norge fremover.

Det de finner ut skal de kommunisere til følgerne på sosiale medier og på prosjektets nettside, og til høsten skal prosjektet redigeres sammen til en tv-serie.

- Skal en nå de unge målgruppene må en jobbe annerledes enn de tradisjonelle medier. I år er det valgår og det er viktig at en tar de unge på alvor og forsøker å kommuniserer komplisert og tungt innhold til de på en måte de forstår, sier Nils Ketil Andresen, daglig leder i Nordic Screens.

Bak prosjektet står aktører som NHO, Virke, Spekter, Finans Norge og Norges Rederiforbund, sammen med tankesmien Civita.

Nordic Screens har også fått med seg tidligere kommunikasjonsdirektør i Virke, Kjetil Høye Sviland, som rådgiver. Han har tidligere vært politisk journalist og redaksjonsleder for blant annet debattprogrammet Tabloid på TV 2.

- Dette prosjektet fikk det virkelig til å krible i journalisten i meg, det er viktig og utrolig moro å få være med å utvikle sier Kjetil Høye Sviland, som i dag er seniorrådgiver i Timbr.

- For å sette det på spissen, ser vi at ungdommer assosierer norsk næringsliv med griskhet og grådighet. Jeg tror det er fordi vi ikke har lykkes godt nok med å vise frem hvilken nøkkelrolle norske bedrifter faktisk har, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

- Ved å sende disse fire unge fortellerne ut til små og store bedrifter vil vi vise frem hvor viktige norske bedrifter er for at vi skal kunne fortsette å ha den velferden vi alle setter så stor pris på, fortsetter hun.

Det er ikke hvem som helst som plukker ut de endelige deltakerne i prosjektet. Forrige uke var åtte finalister vært gjennom annengangsintervju med Johan H. Andresen, Anita K. Traaseth, Eilert Hanoa og Kristin Skogen Lund, og den endelige utvelgelsen tas etter gruppeintervjuet med statsminister Erna Solberg.

- Dagens unge skal være med å skape arbeidsplassene vi trenger i fremtiden. Norge trenger ungdom som vet hva som gir verdiskaping og velferd. Derfor er Office X-prosjektet spennende og viktig, sier statsminister Erna Solberg i meldingen.