Navn: Davy Wathne

Alder: 66 år

Stilling/firma: Sportsanker og reporter i TV 2 Sporten.

- Hva blir årets mest spennende thriller, Eliteserien eller rettsoppgjøret mellom TV 2 og Fotballforbundet? 

- Hadde seriøse planer om å hoppe av og studere juss for ti år siden, men valgte å ikke gjøre det. Fotball har jeg hatt som lidenskap, hobby og dominerende interesse siden jeg var liten gutt og som jobb i halvannen mannsalder, så kampen om plassene bak Rosenborg engasjerer og fascinerer meg. At Norge er en nasjon med ytringsfrihet og lovfestet anledning til dekning av begivenheter av nasjonal interesse, gjør rettsoppgjøret til et uspennende spill mot ett mål.

- Bypåske eller fjellpåske? 

- Med alderen er jeg blitt mer og mer makelig og mindre og mindre begeistret for fjell og snø: Skjærgårdspåske!

- Hva har du helst i påskeegget?

- Prøver å unngå snop.

- Hvilken bok, film, serie eller podkast bør Kampanjes lesere bruke påsken på? 

- Ser verken tv eller film i påsken og flykter fra skvalderet, bloggingen og larmen fra all likegyldigheten som kveler oss. Tar med meg Peter Guralnicks todelte Elvis-biografi til «Temptation Island» (Flekkerøy).

- Hvis du skulle skrevet en påskekrim om bransjen – hva har skjedd og hvem har gjort det?

- Bransjen er inne i en dødsspiral og  balanserer etter alt å dømme på selvmordets rand. Jakten på sjefredaktørens drapsmann blir derfor overflødig og resultatløs. Men markedssjefen var lenge hovedmistenkt.

- I disse tider med mye prat om fake news, tror du på alt du leser i norske medier?

- Nei. Teknologien har drept pressens redaksjonelle kontroll. Pengeproblemene har erstattet viktighet og relevans med publikumsfrieri og klikkhoreri.

- Blir du med over på DAB eller gir du opp radioapparatet når FM-nettet slukkes?

- Som dinosaur lytter jeg stort sett til mine egne CD-er når jeg kjører bil. «Pils» - og av og til «Ukeslutt» - er det eneste jeg sørger for å få med meg på radio.

- Hva kan man lære av Rema 1000s lansering av Æ og deres bestevenn-strategi?

- At milliardærer gjør som de vil og at myten om lavprisbutikker er til glede og nytte for folk flest er falsk.

- Blir Snapchat det neste store innen markedsføring eller taper de kampen til Facebook og Instagram?

- Har lært at det verken er den sterkeste eller den mest intelligente som overlever, men derimot den som er mest omstillingsdyktig. Hadde jeg vært fremsynt eller synsk, ville jeg nok brukt livet til helt andre ting enn det jeg har gjort. Min tid er heldigvis omme før fasiten på spørsmålet foreligger.