Hans-Petter Nygård-Hansen har fått en stemme i det norske mediemarkedet, sågar i offentligheten ser det ut til. Når han skriver eller ytrer seg om saker som omhandler oss i Schibsted er researchen ved flere anledninger slepphendt, men det er vel det som skiller bloggere fra journalister; retten til å være partisk og argumentere deretter. Jeg har likevel den siste tiden forsøkt å inngå en dialog med NH, for å informere, diskutere – og øke hans forståelse og kompetanse på komplekse områder.

Jeg kan forstå at det gjør hverdagen mer spennende å synse og trekke egne tabloide slutninger, men når slutningen – i dette tilfellet – er at papiravisens død er Oslo Børs sitt brød, ja da blir jeg ikke bare imponert over kreativiteten, men også nysgjerrig på hva det er Nygård-Hansen har røyka.

Denne gangen misforstår han bevisst (får jeg håpe) min gode kollega Walle, som minner markedet om hvor god jobb print gjør for en rekke kjente norske bedrifter i markedsføringen av deres produkter. Nygård-Hansen gjør like gjerne en sammenligning opp mot hele indeksen på Oslo Børs – som om alle bedriftene notert her har et likt markedsføringsbehov og er like relevante for Walles poeng – alle som en.

Hvorfor og hvordan i all verden er selskaper som Aker Solutions, Bakkafrost eller Targovax relevante for denne saken?

Det Walle og vi som representerer annonsedelen av Schibsted mener, er at enkelte av våre printkunder har så god ROI (return on investments, red. anm.) på sine printinvesteringer at hvis denne muligheten forsvant ville omsetningen rett og slett gått ned. Går omsetningen ned, påvirker det børskursen deres – for de som er børsnoterte. Andre vil kunne se det på bunnlinjen.

Å tolke dette til at vårt budskap er at samtlige selskap på Oslo børs er avhengige av papirannonsering for å gjøre det godt, ja da tør jeg påstå at du virkelig ønsker å misforstå.

I fare for å gjenta oss selv, papirannonsering og papirinnstikk er fortsatt effektive markedsføringskanaler og en god investering for svært mange annonsører som ikke leker butikk. Men dette har markedet glemt litt – uavhengig av digitalisering.

Om Nygård-Hansen bestrider dette, inviterer vi ham gjerne inn til en prat sammen med oss og noen annonsører, for litt effekt-opplæring. Det ser han ut til å kunne trenge.