Torsdag kveld delte Nettavisen en artikkel på sin Facebook-side om at AUF vil endre arveavgiften. I artikkelen. I artikkelen er det AUF-leder Mani Hussaini som fronter saken. På Facebook hadde delingen tittelen «AUF-leder vil ha tilbake arveavgiften».

Noen delte Facebook-posten – men endret tittel til «AUF-araber vil gjeninnføre arveavgiften for nordmenn». Siden har denne falske artikkelen blitt delt tusenvis av ganger på Facebook.

Nå melder Nettavisen at de kommer til å ta rettslige skritt mot forfalskningen av Nettavisen-saken. Nettavisen oppfordrer også alle som har delt den falske FB-posten, om å slette den.

Etter at Nettavisen delte saken på Facebook, har noen endret tittel og ingress på artikkel. Tittelen på den falske delingen er «AUF-araber vil gjeninnføre arveavgiften for nordmenn». 

- Vi trenger hjelp for å finne ut hvem som har gjort dette. Denne saken vil bli politianmeldt. Dette er meget alvorlig. Her har man manipulert en artikkel i Nettavisen for å spre hat og rasisme, sier redaktør Erik Stephansen, til Nettavisen.

Generalsekretær Arne Jensen i Norsk redaktørforening sier at denne typen forfalskninger er en del av «Fake news»-problemkomplekset som nå er et viktig tema.

- Dette er svært alvorlig. Det forvirrer publikum og kan åpenbart påvirke troverdigheten til mediene. Vi har sett flere eksempler på dette uvesenet som vi må prøve å bli kvitt, sier han.