Det svenske mediekonsernet MTG setter ny rekord i første kvartal med en omsetning, på 4,2 milliarder svenske kroner. Det utgjør en vekst på 10,5 prosent fra samme kvartal i fjor. Også driftsresultatet øker fra 159 millioner kroner til 183 millioner kroner.

Resultatveksten tilskriver konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann økt salg i den nordiske og den internasjonale underholdningsvirksomheten og effekter fra kostnadsprogrammet som ble igangsatt i 2015.

- Grepene vi har tatt for å sikre vår nordiske virksomhet for fremtiden gjenspeiler forandringene i hvor og når forbrukere ønsker å bli underholdt, sier Madsen Lindemann i kvartalspresentasjonen.

MTG har i løpet av første kvartal solgt både sine tsjekkiske og sine baltiske tv-kanaler. Ifølge Dagens Industri skal det også gå mot en exit i Bulgaria. Nå varsler MTG-sjefen et større fokus på sin nordiske virksomhet, digitalavdelingen MTGx og nettspill. MTG kjøper seg opp i spillutvikleren InnoGames, der de nå har en eierandel på 51 prosent.

- Spillindustrien har blitt transformert av høye bredbåndshastigheter, den brede tilgjengeligheten av mobile enheter, og fremveksten av profesjonelle spillkonkurranser - e-sport, sier Madsen Lindemann.

Les også: - MTG trekker seg ut av Øst-Europa

Den nordiske virksomheten, som inkluderer de norske tv-kanalene TV3, Viasat 4 og TV6, og radiokanalene P4 og P5, hadde en omsetning på 2,9 milliarder kroner, opp fra 2,6 milliarder i første kvartal i fjor. Omsetningen i Norge skal i likhet med de øvrige nordiske markedene ha økt.

Driftsresultatet i den nordiske regionen ble på 299 millioner kroner, opp fra 245 millioner kroner i fjor.

Her ser du regnskapstallene til MTG for årets første kvartal. Alle tall i MSEK.

MTG 2017 2016 Endring i prosent
Omsetning 4.228 3.826 + 10,5
Driftsresultat 183 159 + 15,1
Resultat før skatt 166 141 + 17,7