Nå rykker TVNorge inn i helgas kronjuvel - lørdagskvelden - med full styrke. Førstkommende lørdag har TVNorge ikke bare premiere på én, men to nye programmer som skal konkurrere om seern med NRK og TV 2.

- Vi prøver oss i hvert fall, sier programdirektør Eivind Landsverk i Discovery Networks Norge til Kampanje.

Først ut er «Marcus & Martinus», en dokumentarserie i seks deler om tenåringsidolene som raskt har blitt noen av Norges største sterner. Deretter går «Lost In Time» på lufta. Programmet er en kombinasjon av gameshow og tv-spill, der deltakerne ved hjelp av Hollywood-teknologi sendes inn i virtuelle verdener for å konkurrere om pengepremier. Samtidig kan tv-seerne hjemme i stua konkurrere om å vinne like mye penger med mobiltelefonen sin.

- Både Marcus & Martinus og «Lost In Time» retter seg begge mot familiesegmentet, derfor hadde vi lyst til å prøve å legge de to sammen på lørdager og se om vi kan få litt ut av det, fortsetter Landsverk.

TVNorge prøvde seg også med «En hyllest til Jahn Teigen» på lørdager i fjor høst. Da klarte de å samle respektable 372.000 seere på premieren, blant annet i konkurranse med «Monsen på villspor» på NRK1.

Les mer: TVNorge slo fra seg med Teigen på lørdag

Nå møter de konkurranse fra «Norges beste» på TV 2, som samlet 265.000 på premieren i helgen, og «En hyllest til Ole Paus» på NRK1.

- Jeg tror det var lurt av oss å vente til Dag Erik Pedersen var ferdig med «Mesternes mester», sier Landsverk om NRK-programmet som drar over én million seere og som avsluttet sesongen på lørdag.

- Blir en test
Satsingen på lørdager er fortsatt eksperiment for TVNorge, forteller Landsverk. Han avviser at dette signaliserer en permanent satsing på helga.

- «Lost In Time» ser ikke billig ut. Er dette et dyrt eksperiment?

- Billig er relativt. Teknologien er ny, og de som har utviklet teknologien har holdt på en stund, men som tv-program er det innenfor det vi pleier å betale.

- Veksten til TVNorge har flatet ut i det siste. Må dere ta i bruk en ny dag for å vokse?

- Nei, ikke nødvendigvis. Hovedgrunnen til at vi legger dette på lørdag er at det er to programmer som passer godt mot familiesegmentet. Man har bedre tid med familien i helgen enn på hverdager, og sånn sett blir dette en test, sier Landsverk.

- Hva slags mål har dere i antall seere?

- Vi har ikke satt noe mål for hvor mange seere vi skal ha, hevder Landsverk.

Kampanje var på plass da «Lost In Time» ble presentert i november i fjor. Det var også kulturminister Linda Hofstad Helleland. Slik så det ut da hun prøvde seg som deltaker i programmet:


Reklamekjøper: - Viktig at de gjør dette
Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat tar imot satsingen med åpne armer. Lørdagen har tradisjonelt vært en sterk NRK-dag, men nå får statskanalen konkurranse fra to kommersielle tv-kanaler.

- Det er positivt det at de prøver å utvide sine sendeflater litt, men det blir viktig at de får promotert programmet godt. Jeg må innrømme at jeg ikke har sett så mye til «Lost In Time» enn så lenge, sier Wiberg.

Han har moderate forventninger til seertall.

- Jeg tror ikke det kommer til å gå i taket med det første, men over tid så er det nok viktig at de gjør dette, sånn at de ikke bare lar fredagen og lørdagen stå tomme. Jeg synes det er bra at de setter i gang.

Les også: Skåber-premiere på TV 2: - Lovende start