Etter en rolig start på året, som tradisjonelt er en sterk periode for NRK, er de kommersielle kanalene igjen klare til å yte kamp om tv-seerne. TVNorge hadde premiere på flere av sine mest populære programmer på søndag, og seertallene var stort sett på linje med tidligere sesongpremierer.

Les mer: Solid start for TVNorge-kjendiser

Denne uken ruller TV3 ut brorparten sine vårsatsinger som perler på en snor, men spørsmålet de kan stille seg i dag er om det ikke også er perler for svin.

MTGs tv-kanaler var taperen i februar, og nå satser TV3 på at en rekke helt nye konsepter skal lokke seerne tilbake.

Dokuserien «En dag i livet», som hadde premiere tirsdag 20.30, samlet kun 47.000 seere. «Nordens perler», som hadde premiere en time senere, gjorde det bare litt bedre med 69.000 seere.

- Dette er ikke så høye tall som vi hadde håpet på, det er fine produksjoner som ser ut til å ha gått under radaren enn så lenge, sier pressesjef Line Vee Hanum i MTG.

I tillegg har TV3 hatt premiere på «Superoppusserne», som skal gå i stripe fra mandag til torsdag kl. 19.30. Etter to episoder har programmet et snitt på 55.000 seere. «OSL 24-7», som går i stripe kl. 21.30 på Viasat 4, har et foreløpig snitt på 52.000 seere.

- Selv om vi skulle ønske at programmene dro flere seere, økte MTG TV totalt for dagen sin kommersielle andel versus samme dag i fjor (fra 15,9 prosent til 17,9 prosent), og i super prime økte mediehuset med hele 55 prosent sammenlignet mot fjoråret, sier Vee Hanum.