I fjor gikk NRKs kulturredaktør Hege Duckert ut i velferdspermisjon for å følge ektemannen Stein Hernes til Brussel, der han arbeider som rådgiver for Jens Stoltenberg i NATO. Nå forlater hun stillingen som kulturredaktør.

Overfor NRK utdyper Hege Duckert avgjørelsen:

- Vi har en datter som begynte på skolen i fjor høst, og som trenger spesiell oppfølging. Å gå fra stillingen som kulturredaktør har vært et vanskelig valg. Jeg har hatt jobben som kulturredaktør i sju år, lenger enn noen av mine forgjengere. Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag, og mener at viktige lederstillinger i kulturlivet bør gå på omgang. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått jobbe så lenge med alle de flinke menneskene i Norges viktigste kulturavdeling, sier Duckert til NRK.

Direktør for Marienlystdivisjonen i NRK, Vibeke Fürst Haugen, sier at hun forstår valget.

- Det er synd at NRK nå mister en kulturredaktør som har satt tydelig spor etter seg. Hege har løftet kulturinnholdet gjennom mange år som leder for en av NRKs største kulturavdelinger, sier Fürst Haugen.

Stillingen som kulturredaktør skal lyses ut i løpet av kort tid, forteller Fürst Haugen.

Marius Hoel, tidligere redaksjonssjef i NRKs kulturavdeling, har vært Duckerts vikar. Han fortsetter i stillingen inntil videre.

Les mer: Slutter i Rubicon - får ny NRK-jobb

Hege Duckert delte avgjørelsen først med sine følgere på Facebook. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte Facebook-innlegget.

«I dag har jeg tatt en stor beslutning: jeg blir et år til i Brussel med familien min. Det betyr at jeg slutter som kulturredaktør og først kommer tilbake til NRK høsten 2018. Tusen takk til alle dere vidunderlig flinke folka som har satt gullkant på hver arbeidsdag for meg gjennom 7 år!» skriver Duckert på Facebook.