I går åpnet dørene til «Paradise Hotel» for niende gang på TV3. 108.000 seere fulgte premieren på på lineær-tv kl. 22.30 i går. Det er 49.000 færre enn på fjorårets premiere.

- Lineærtallet er lavere enn i fjor, og det er som forventet da Paradise Hotel blir et stadig mer digitalt konsept. Hittil har vi ca. 50.000 hele seere gjennom natten på Viafree, og mye av seingen vil skje i løpet av de kommende dagene. I tillegg er det en relativt stor andel som ser programmet på Viaplay, sier pressesjef Line Vee Hanum i MTG

Det betyr at programmet hadde rundt 160.000 seere på TV3 og Viafree. I fjor trakk «Paradise Hotel» 157.000 seere på TV3, og i tillegg valgte 62.000 å se programmet på nett samme dag, sånn at det totale seertallet ble 219.000. Årets premieretall utgjør dermed en nedgang på rundt 25 prosent.

Les også: Så vidt godkjent for «Mandagsklubben»

I år forventer TV3 at flere vil velge å se programmet på nett. Line Vee Hanum forteller at de vil belønne nett-tv-seerne med mer eksklusivt, egenprodusert innhold.

- «Paradise Hotel» er med andre ord det fremste eksempelet på hvordan det vi kaller hybrid-tv-formater konsumeres av den unge målgruppen, og vi forventer at strømmetjenestene våre vil oppleve vekst i månedene fremover. Lineærtallene dagen derpå viser altså en stadig mindre del av det store bildet, sier Vee Hanum.

Les mer: Én av tre sjekket inn på «Paradise Hotel» på nett