Den Schibsted-eide næringslivsavisen E24 legger bak seg et av sine beste år med overskudd på driften på syv millioner kroner. 

- Dette et resultat vi er fornøyd med gitt hvor krevende markedet er og har vært. Vi fortsetter å ta markedsandeler i annonsemarkedet, vi har flest lesere og vi er en trafikkvinner. Grunnlaget for videre vekst er godt, sier sjefredaktør og administrerende direktør Per Valebrokk i E24 til Kampanje. 

Nettavisen har rundt 750-800.000 brukere og er med det landets største nyhetsside for økonomi og finans på nett. Konkurrentene DN.no har rundt 450-500.000 unike brukere ukentlig og Hegnar.no er å finne på en tredjeplass med sine drøye 250.000 brukere.

Omsetningen faller
Men inntektene i selskapet fortsetter å falle og det for tredje året på rad. Omsetningen i E24, som også gir ut Dine Penger på nett og papir, falt med snaue fem prosent til snaue 72 millioner kroner.  At inntektene totalt faller sammenlignet med 2015, skyldes et fortsatt opplagsfall for Dine Penger og nedgang i stillingsinntekter på E24.

Kommersiell direktør Kjell Martin Nerstad i E24 er fornøyd med utviklingen og sier de digitale inntektene fra området merkevarer øker og at E24 tar markedsandeler.

 - Vi opplever en vekst i de digitale inntekter i E24, og vi var den eneste avdeling i Norge som ble nominert i Schibsted Sales Awards, sier Nerstad. 

De to områdene som vokser aller mest, er programmatisk og native. 

- Vi økte native-inntektene med 400 prosent sammenlignet med 2015. Så langt i år solgt har vi mer native enn vi gjorde i hele 2016, så denne inntektsstrømmen er sterkt økende, sier Nerstad.

- Hvorfor mener du dere har lykkes så godt her?

- Vi har gode innholdsprodusenter som forstår leserne våre og som skriver stoff som leserne finner relevant. Svaret ser så enkelt. Det handler om godt innhold.  

Bygger opp content-satsing
Han sier at veksten innenfor dette markedssegmentet er så sterkt at E24 nå vil satse mer også på produksjon av content.

- Vi skal ansette i løpet av 2017 fordi man må kunne jobbe tett med kundene samtidig som man kjenner produktet godt. Derfor vil vi bygge oss opp på dette området.

På programmatisk er det også kraftig vekst - og det med hele 177 prosent. Men fortsatt er direktesalget størst. Nerstad sier at rundt regnet 25 prosent av inntektene stammer fra programmatisk, 25 prosent er native og rundt 50 prosent er direkte.

- Hvordan har året startet?

- Årets har startet svært godt. Vi gikk opp over 20 prosent i februar selv om stilling fortsetter å gå tilbake.

E24 omsatte stillingsannonser for rundt åtte millioner kroner i 2016.  Økonomiavisen har også fått ansvaret for all B2B-annonsering i Schibsted etter at annonsedirektør Per Håkon Fasting har lagt om hele salgsorganisasjonen. Nå skal selgerne i Schibsted jobbe på tvers og selge på alle merkevarene.

- Vi har nå fått mandatet for alt salg av B2B-annonsering i Schibsted på tvers, og vil fra april komme med unike digitale verdiforslag mot en rekke bransjer.

Her kan du se tallene til E24 for 2016. Alle tall i MNOK.  

E24   2016 2015 Endring i %
Omsetning  71,9 75,6 - 4,9
Driftsresultat  7,0 1,1 + 536
Resultat før skatt  ikke klart 1,5 -
Øker reklamesalget:

Kommersiell direktør Kjell Martin Nerstad og resten den kommersielle gjengen i E24 er fornøyd med utviklingen i 2016. Fra venstre: Jill Molland, Kristine Stordal, Martin Nerstad, Tine Wyller, Christoffer Rikvold, Trine Sande, Ørnulf Bjørn, Andreas Olsen og Christoffer Lillehagen. - Vi opplever en vekst i våre digitale inntekter, sier Nerstad.