Per Brikt Olsen tar over som leder i Fagpressen. Han ble tilbudt jobben etter enstemmig styrevedtak i Fagpressen tirsdag, skriver Fagpressen på egne nettsider.

Per Brikt Olsen tar over jobben etter Elin Floberghagen, som er ny generalsekretær i Norsk Presseforbund.

Han har tidligere jobbet i A-media og Dagbladet, og kommer sist fra Aller Media, der han inntil oktober i fjor hadde stillingen som konserndirektør for salg og marked. Deretter gikk han over til en stilling som konserndirektør for forretningsutvikling knyttet til medievirksomheten.

Samtidig overtok Bente Klemetsdal hans plass i konsernledelsen.

Brikt Olsen er en av flere fra tidligere Aller-sjef Roger Hansens regime som har mistet sin plass i konsernledelsen etter at Dag Sørsdahl tok over.

Les mer: Hoderulling i Aller Media - nesten hele ledelsen ute (abonnement)

- Respekterer Sørsdahls endringer
Til Kampanje sier Brikt Olsen at den viktigste årsaken til at han nå forlater Aller Media er at stillingen som administrerende direktør i Fagpressen er en utfordring han har hatt lyst på.

- Det er en kanal som virkelig har potensial til videre vekst og som fortjener mye større plass enn den har i dag. Der håper jeg at jeg kan klare å bidra, sier den nye Fagpresse-sjefen.

- Hvilke følelser knytter du til å forlate Aller Media?

- Jeg kommer fra Dagbladet-delen og jeg må si at jeg er veldig takknemlig for alle de årene jeg har fått i Dagbladet. Jeg var også aktivt med i prosessen rundt salget av Dagbladet til Aller Media, og fikk umiddelbar stor plass og stor tillit i Aller Media. Frem til oktober/november i fjor var jeg ansvarlig for mer eller mindre alle inntekter, og det må jeg si har vært veldig lærerikt, sier Brikt Olsen.

- Så respekterer jeg fullt ut de endringene som den nye konsernsjefen jobber med. Det er naturlig at han ønsker å utvikle selskapet og ledelsen, legger han til.

- Har ikke du og Dag Sørsdahl vært enige om veien videre?

- Det er riktig å si at Dag Sørsdahl ga meg det totale ansvaret for inntektene da han begynte, noe jeg hadde frem til oktober/november. Da ønsket han at jeg skulle jobbe videre med å se på fremtidige inntekter, fordi han ønsket å sette sammen ting på en annen måte. Det eneste jeg kan si er at det respekterer jeg fullt ut. Det er hans plikt å gjøre det.

- Journalistikk viktigere enn noensinne
- Hva er den viktigste oppgaven du skal løse for Fagpressen?

- Nå må jeg få lov til å sette meg inn i Fagpressen og deres 210 medlemmer, som er både store og små. Den viktigste kjernevirksomheten man holder på med der er god journalistikk. Det er viktigere enn noensinne. Som administrerende direktør i foreningen så blir posisjoneringen av kanalen også sentralt. Jeg skal bruke tid til å sette meg inn i dette og besøke mange av medlemmene så fort som mulig. Det gleder jeg meg virkelig til.

Ansettelsesutvalget skriver i meldingen at Per Brikt Olsen har den debattevne, forhandlingsstyrke, gjennomføringskraft og klokskap som skal til for å føre Fagpressen videre i en tid med store omstillinger i mediebransjen, der nettopp kunnskap og redaksjonell troverdighet er mer verdifullt enn noen gang.

- Bak ansettelsen ligger det en grundig prosess med tester, intervjuer, oppgaver og omfattende referansesjekk ledet av Raadgiverhuset. De ansatte i Fagpressen har også fått et ord med i laget, uttaler leder av ansettelsesutvalget Ole Henrik Nissen-Lie. Nissen-Lie er også nestleder i Fagpressen.