Stian Blipps nye talkshow «Stian Blipp Show» mistet en tredjedel av seerne fra første til andre program, da han blant annet fikk konkurranse fra TV3s nye dramaseiere «Elven».

Programmene hadde henholdsvis 215.000 og 146.000 seere forrige uke.

Nå er Blipp på vei opp igjen. Gårsdagens program hadde 271.000 seere og en andel på 22,1 prosent blant alle seere over 12 år.

- Stian Blipp leverer på TV 2, og dette var en veldig hyggelig økning for hans nye talkshow. Sammen med «TV 2 Hjelper deg» som ble sett av hele 439.000 seere i går, så ga det TV 2 en meget sterk torsdag, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Les også: «Skam»-stjerne skaper trøbbel for Blipp - har mistet hver tredje seer

«Elven», som blant annet har «Skam»-stjernen Thomas Hayes på rollelisten, falt nesten like mye som «Stian Blipp Show» økte, og hadde 99.000 seere på gårsdagens episode. «Elven» starter kl. 21.30, ti minutter før «Stian Blipp Show».

Mange har valgt å se «Elven» etter at første episode ble sent på TV3 for en drøy uke siden. Første episode har nå en Total Screen Rating på 215.000, som betyr at omtrent 70.000 har fått den med seg på nett eller i reprise.

- Det er mange som har sett både første og andre episode på Viafree, og vi vet at mange ser serier i opptak eller på nett, så vi forventer at tallene for andre episode også vil øke, sier pressesjef Line Vee Hanum.

TV3 har også tilbakelagt to uker med «Paradise Hotel». Premieretallet viste at færre sjekket inn både på lineær-tv og på MTGs fri-tv-app Viafree i løpet av det første døgnet.

Les mer: Seernedgang for «Paradise Hotel»

Fasit etter to uker er en gjennomsnittlig Total Screen Rating på 240.000. Snittet for lineær-tv er så langt på på 130.000 seere. Det betyr at nesten halvparten av seerne - 110.000 - velger å se programmet på nett.

- Vi syns at både «Paradise Hotel» og «Elven» har hatt en fin start på sesongen, med mye interesse rundt programmene og gode tall. Seermønsteret er imidlertid i endring, og vi ser at mange velger å se innholdet vårt på Viafree – derfor vil tallene for gårsdagens lineære sending gi et ufullstendig bilde av interessen for programmene, sier Vee Hanum.

TVNorge hadde premiere på «Brille» kl. 20.30 i går. Harald Eias naturvitenskapelige panelshow trakk 163.000 seere. Høstens premiere på samme program hadde til sammenligning 136.000 seere.