Lørdag publiserte NRK saken Gjenger i Oslo: Ungdom har pistoler og barn selger hasj, som også var tema i Dagsrevyen samme dag. I saken refereres det kilder som hevder at gjeng-situasjonen i enkelte bydeler i hovedstaden er verre enn på mange år.

Som Kampanje skrev søndag, ble reportasjen først kritisert av forfatter og journalist Adel Khan Farooq, som mener han ble droppet som kilde av NRK fordi han ikke ville bekrefte påstanden om at det var «svenske tilstander» i Oslo. NRK har avvist denne påstanden.

Les mer: NRK får kritikk for dekning av sak om gjenger i Oslo: - Dårlig journalistikk

Senere har flere kommentatorer rettet kraftig skyts mot NRK for at de ikke har klart å underbygge påstandene i reportasjen med forskning eller fakta. Dagsavisens Hege Ulstein skriver i en kommentar at NRK opererer i et parallellsamfunn:

«Det er flere problemer med den type journalistikk NRK driver med her. Det mest opplagte er at en holdning der man foretrekker egne, alternative fakta framfor sikrere opplysninger fra rapporter og gjennomarbeidet statistikk, ikke er en egnet måte å speile virkeligheten på. I verst fall kan det svekke hele pressens troverdighet når statskanalen begynner å operere på denne måten.»

Les også Kampanje-journalist Camilla Hellums kommentar: - NRK presenterer følelser som fakta

Nå har reportasjen også blitt klaget inn til Kringkastingsrådet. Det bekrefter Erik Skarrud, sekretær for rådet, overfor Kampanje.

- Jeg finner to klager på gjengsaken i Dagsrevyen, sier Skarrud til Kampanje.

Rådet samles igjen allerede neste uke, men har ikke planlagt å ta opp reportasjen der. Neste mulighet er 20. april.

Nestleder: - Ikke unaturlig
Nestleder i Kringkastingsrådet, Kjersti Thorbjørnsrud, mener det er naturlig at saken blir tema i Kringkastingsrådet.

- Det er klart at den har fått massiv mediedekning og det har vært en stor diskusjon, så det er ikke unaturlig at den blir tatt opp, sier hun til Kampanje.

- Har du selv reagert på reportasjen?

- Jeg så reportasjen og fulgte den med interesse, men må se på den én gang til før jeg uttaler meg.

- Glimrende av NRK
K-rådsmedlem og Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk er ikke blant kritikerne.

- Jeg synes dette er en helt glimrende NRK-reportasje. Jeg tror en del av kritikken kommer fordi virkelighetsforståelsen om at integreringen går smertefritt blir utfordret, sier han til Kampanje.

Selbekk håper likevel den vil bli diskutert.

- Kringkastingsrådet er satt sammen av ulike personer med ulike ståsteder, og også fra NRKs side må det være interessant å få den opp i rådet.