Den norske appen Lavo har inngått et samarbeid med MTG TV. Samarbeidet tilrettelegger for at deltakerne i årets «Paradise Hotel»-sesong kan kommunisere direkte med fansen via appen.

- Vi ønsker å finne nye måter å nå ut til fansen på. Samarbeidet med Lavo gir oss en skreddersydd plattform der vi kan nå målgruppen med innholdet vårt, samtidig som publikum selv får muligheten til å bli en del av universet, sier kommunikasjonssjef i MTG, Line Vee Hanum.

Deltakerne er i år utstyrt med mobiltelefoner under innspillingen, og kan ta bilder og spille inn korte videosnutter under oppholdet. Via Lavo deler deltakerne innhold, og oppfordrer publikum til å dele bilder og videoer. 

- Hvorfor gjør MTG dette?

- Vi er alltid på utkikk etter en måte å utvide «Paradise Hotel»-universet. «Paradise Hotel» er et lekent og ungt konsept, og det betyr at vi også kan eksperimentere litt i kommunikasjonen rundt det. Siden vi har en ung målgruppe som konsumerer underholdning på en helt annen måte enn den tradisjonelle tv-seeren, er det viktig for oss å nå ut med innholdet vårt der seerne faktisk er – det vil si i nettsamfunn og sosiale medier.

Les mer: Seernedgang for «Paradise Hotel»

- Mer enn et tv-program
MTG har tidligere eksperimentert med kommunikasjon mellom deltakerne og publikum, sist i form av Paradise Hotel Insider, en egen funksjon i Viafree (tidligere TV3 Play, red. anm)-appen der man kunne følge sin favorittdeltaker. Denne løsningen tilrettela ikke for direkte kommunikasjon mellom deltaker og publikum.

- Hvorfor har dere gått bort fra «Paradise Hotel Insider»?

- Vi tar i bruk nye plattformer og nye måter å distribuere eksklusivt «Paradise Hotel»-innhold på, og at dette er en del av strategien om å lage et «Paradise Hotel»-univers. TV3 har som mål å øke interaktiviteten med publikum, og «Paradise Hotel» er mer enn et tv-program. Det har blitt et underholdningsunivers der fansen finner eksklusivt innhold på ulike plattformer.

Vee Hanum forteller at MTG i år også har satset på innholdsdeling på Instagram.

- I tillegg til Lavo-prosjektet har vi også et Instagram-prosjekt. Deltakerne har i år fått lov til selv å filme og ta bilder av mye av det som skjer inne på hotellet. Dette innholdet legger deltakeren selv ut på sin instagramprofil når det er aktuelt i TV-programmet. Lurer du for eksempel på hvordan Martine opplevde kveldens fest, da er det bare å sjekke hennes versjon av den på hennes instagramprofil.

Lastet ned av 10.000 i løpet av premiereuken
Lavo ble lansert i fjor høst av gründer Tom Roger Sokki. Selskapet samarbeider med YouTube-nettverket Nordic Screens.

Les mer her: Lanserer interaktiv tv-kanal sammen med Youtube-nettverk

Rent praktisk fungerer Lavo-appen på den måten at enhver registrert bruker kan publisere en utfordring til alle registrerte brukere. Så er det opp til resten av brukerne å svare på utfordringen gjennom et videoinnlegg på maks ett minutt. Basert på popularitet, antall responser og visninger skal inntektene fordeles etter en forhåndsavtalt fordelingsnøkkel.

I forbindelse med MTG-samarbeidet, lanserer «Paradise Hotel»-deltakerne utfordringer til publikum. 

I løpet av premiereuken på «Paradise Hotel», har over 10.000 nordmenn lastet ned appen. Sokki er fornøyd med tallene. 

- Vi er strålende fornøyd med premiereuken hvor mer enn 10.000 nordmenn lastet ned appen i App-store. Det lover godt for de neste ti ukene, sier han. 

- Har dere betalt MTG for dette samarbeidet?

-Vi har inngått en veldig spennende samarbeidsavtale med MTG. Lavo er et eget sosialt nettverk hvor mediehus kan benytte plattformen til å nå ut til publikum på deres egne premisser ved å skape en toveis dialog. Vi ønsker ikke å kommentere de kommersielle sidene av avtalene, da det er mange involverte parter i prosjektene, sier Sokki til Kampanje.