MTG-sjefen Jørgen Madsen Lindeman selger sine baltiske tv-kanaler til det private investeringsselskapet Providence Equity Partners.

I avtalen inngår blant annet TV3, TV6, TV8 i Litauen, Latvia og Estland, to radiostasjoner og merkevaren Visasat.

I en melding heter det at transaksjonen verdsetter tv-kanalene til en drøy milliard svenske kroner og at salget speiler den store transformasjonen det svenske mediekonsernet gjennomgår.

- Vi er på en reise som skal gi oss en enda sterkere tilstedeværelse på den globale og digitale underholdningsarenaen og jeg er glad for at vi fant en kjøper som deler vårt syn på potensialet i vår baltiske forretning, sier MTG-sjefen i en melding. 

MTG har med sine tv-kanaler, både reklamefinansierte og betal-tv, og Viasat-plattformen vært tungt inne på tradisjonell kringkasting. Nå er strategien å bli en global spiller på det digitale underholdningsmarkedet.

Kjøperen Providence er et investeringsselskap som har medier høyt på agendaen og har allerede den svenske tv-distributøren Com Hem i sin portefølje. De har også tidligere eid den tyske tv-kanalen ProSiebenSat1.

Med et driftsoverskudd på 91 millioner svenske kroner i 2016 så verdsettes den baltiske tv-virksomheten på 12 ganger driftsresultat. 

Svenske medier har tidligere spekulert i at svenske Telia og Bonnier skulle være aktuelle kjøpere og det er også vært spekulert i om ikke den nordiske tv-divisjonen er i spill. 

Les også: - MTG vil selge sine tv-kanaler