Nyslått Faktisk-redaktør Kristoffer Egeberg skal bli landets faktasjekker nummer én, og gjester denne uken Kampanjes podkast.

Faktisk er et samarbeid der VG, Dagbladet og NRK har gått sammen om å faktasjekke det offentlige ordskiftet, og avdekke falske nyheter.

Les mer her: Slik blir Medie-Norges nye «spesialenhet» mot falske nyheter

Kampanjes journalister snakker med Egeberg om Medie-Norges nye «superpatrulje», hva som egentlig menes med falske nyheter, og hvordan Faktisk-gjengen praktisk skal klare å faktasjekke det offentlige ordskiftet. 

Han sier at medieutviklingen de siste årene har gitt han en «ekkel magefølelse».

- Vi har politikere som bevisst prøver å undergrave tilliten til mediene og skape en forestilling om at mediene har en agenda og kjører en slags egen politkk. Det smerter meg litt. Jeg er nyhetsjournalist og jeg kan love at verken Faktisk eller journalistikken jeg har utøvet i Dagbladet de siste 15 årene har en politikk bak seg, sier Egeberg.

Men det er ikke bare mediene og politikerne som skal under lupen til Faktisk, også reklamebransjen kan forberede seg på faktasjekk, sier Egeberg.

Hør podkasten her og husk at du som alltid kan abonnere på og høre alle episodene av Kampanjecast på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster. Kampanjecast produseres av Rubicon for Kampanje.