422.000 så Norges nederlag mot Nord-Irland på Eurosport Norge i går. Discovery knuser dermed forrige rekord for kanalen, som ble satt da149.000 så ligacupkampen mellom Manchester United og Manchester City.

- Selve kampen ble dessverre ikke den starten vi hadde håpet på for Lagerbäck. Seertallene er derimot en gedigen opptur. Dette var en kamp der ikke alt for mye stod på spill, og det er godt å se at fotballinteresserte nordmenn finner fram til det som om én uke bli Norges nye Eliteserien-kanal, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks.

Det var imidlertid ikke bare langslagsgutta som sviktet i går. Det gjorde også Discoverys strømmetjeneste Dplay. Discovery skriver i pressemeldingen at mange tv-seere ikke fikk sett kampen på Dplay i går.

- Mange seere opplevde i går at Dplay var nede. Det beklager vi. Det er fryktelig flaut. Heldigvis har vi en helt ny digital spiller klar til Eliteserien, sier Aalbu.

Dette skjer altså dagen etter at TVNorge opplevde totalsvikt i spill-appen til «Lost In Time», som skulle gjøre det mulig for tv-seerne å konkurrere om den samme prremiepotten som deltakerne i programmet.

Les mer: Titusener rømte TVNorges nysatsing da teknologien sviktet

Aalbu forsikrer fotballfansen om at deres nye spiller - Eurosport Player - vil være en mer pålitelig tjeneste.

- På fredag gjorde vi en stor omlegging for å flytte all sport over på Eurosport Player, som nå er vår nye digitale strømmetjeneste for sport. Dette er en spiller som er langt bedre rigget for å takle store live-begivenheter, og vi kommer til å sende alt av Eliteserien og Obos-ligaen her fra 1. april, sier Aalbu.