I dag ble det kjent hvem som er nominert til årets «Gullruten»-priser, det direktesendte tv-showet der den norske tv-bransjen hedrer seg selv  med priser og fest og et stort underholdningsprogram på TV 2.

Totalt ble det delt over 70 nominasjoner i 18 kategorier og da vet vi at «Publikumsprisen», «Årets tv-øyeblikk» og «Hedersprisen» kommer i tillegg.

Som vanlig var det NRK som ble best i klassen med 41 priser deriblant to priser i kategorien «Årets mannlige programleder» foran TV 2s 19 nominasjoner. I flere av kategoriene var NRK helt dominerende som i klassen for «Beste mannlige programleder» der både Leo Ajkic fra «Flukt» og Yousuf Hadaoui fra «Svart humor» var nominert sammen med Fredrik Solvang fra «Dagsnytt 18».

Se videointervju med Leo Ajkic og Yousuf Hadaoui her.

 

Tre ganger Kloppen
Men den store nominasjonsvinneren var nok TV 2s Solveig Kloppen som var nominert hele tre ganger og det med hele tre forskjellige programkonsepter, noe programleder Sigrid Bonde Tusvik omtalte som noe bortimot rekord i «Gullruten» sammenheng.

Kloppen var nominert både i kategorien «Beste kvinnelige programleder» for programmet «En kveld hos Kloppen», «Beste underholdningsprogram» for «Norske Talenter» der Kloppen er programleder og til slutt «Beste event» med programmet «Krafttak hos Kloppen». 

- Sånn går det når du sier ja til alt, sier Solveig Kloppen til KampanjeTV.

Se hele videointervjuet med den populære TV 2-programlederen som også snakker om hennes sterke tilknytning til TV 2 her. 

TVNorge og kanalen Fem fikk totalt ni nominasjoner og TV3 fikk fem nominasjoner. 

Gullruten-showet går på lufta 12. mai.