Anne Sturød skal kommentere Eliteserien og Obos-ligaen for Eurosport Norge og Max, og blir dermed den første kvinnelige hovedkommentatoren på fotball i Norge.

- Anne Sturød har stor integritet, høy kompetanse, og har fulgt norsk fotball tett i flere år. Hun er svært dyktig og vil utvilsomt styrke laget vårt, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks.

Sturød har vært sportsreporter og programleder i en rekke norske tv- og radiokanaler. Nå tar hun steget opp fra indre bane til kommentatorboksen. Sturød, som opprinnelig kommer fra Ulefoss i Telemark, blir en fast del av Eurosport Norges korps av kommentatorer i fotballsendingene fremover.

- Fotballkommentering har alltid vært et ekstremt mannsdominert yrke. Hittil har meg bekjent ingen kvinner jobbet som hovedkommentator på fotballkamper på norske skjermer. Anne er ansatt fordi hun er flink, men det er i tillegg hyggelig å kunne være banebrytende, og høyst sannsynlig bli den første norske kanalen som ansetter en kvinne i denne rollen, sier Aalbu.

- Det er utrolig morsomt å få sjansen til å prøve dette. Samtidig må jeg innrømme at jeg er fryktelig spent. Selv om jeg har jobbet lenge med fotball, blir det noe helt nytt å være hovedkommentator. Men da forespørselen kom, føltes det riktig å takke ja til utfordringen, sier Anne Sturød.