Deltakerne i årets «Paradise Hotel» får utdelt undertøy fra programleder Triana Iglesias egen kolleksjon når de sjekker inn på hotellet. Det får flere etikkeksperter VG har snakket med til å reagere.

- Jeg syns dette er helt uakseptabelt om man skal ta programmet seriøst, og det må man gjøre når det er snakk om TV-stasjoner som opererer på det norske markedet, sier Gunnar Bodahl-Johansen

Førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania, Carl Erik Grimstad, mener «Paradise Hotel» må forholde seg til de samme etiske retningslinjene som andre programmer.

- Vi kan ikke utstyre oss i norsk presse og kringkasting med denne type etiske vurderinger. Programlederen må greie seg med honoraret hun får, så får hun markedsføre seg seg selv som produktskaper i andre sammenhenger, sier han til VG.

Les også: Seernedgang for «Paradise Hotel»

Line Vee Hanum, pressesjef i MTG Norge, mener de har forholdt seg til de gjeldende reglene og forstår ikke kritikken. 

- Vi har flere produkter som er plassert i programmet, og det er merket med «P» for produktplassering. Vi syns det er redelig. Vi mener vi har holdt oss innenfor reglene ettersom vi har markert programmet etter gjeldene bestemmelser, og det tydelig opplyses om at produktene er gitt av Iglesias, sier Vee Hanum til VG.