Lørdagens premiere på TVNorges nye gameshow «Lost In Time» skulle gjøre seg bemerket av to årsaker. For det første utgjør kombinasjonen av gameshow, tv-spill og Hollywood-teknologi noe helt nytt i floraen av etter hvert velkjente tv-konsepter i helgen. For det andre er dette TVNorges hittil største satsing på lørdagskvelden.

Dessverre var det en tredje årsak til at programmet høstet stor oppmerksomhet i helgen. Teknologien som skulle gjøre det mulig for tv-seerne å delta i konkurransen om pengepremien, sviktet totalt. Ingen som hadde lastet ned appen fikk være med å spille på lørdag. Det gjorde at det heller ikke var mulig å kåre en reell vinner, selv om det for tv-seerne kunne se ut som at alt fungerte som det skulle.

- Jeg skulle ønske vi kunne skru tiden tilbake. Men det er bare å børste av seg støvet og prøve igjen. Det er dessverre ikke første gang vi støter på denne typen utfordringer, neppe heller siste, sier Eivind Landsverk, programdirektør TVNorge og Discovery Networks.

Les også: Gründerne bak TVNorge-teknologi: - Det gjorde vondt

- Veldig lave seertall
Nå har også seertallene kommet inn for programmet. De viser at programmet startet med rundt 140.000 seere kl. 20.00, men nesten 40.000 av dem falt av underveis. Første halvdel hadde et snitt på rundt 130.000 seere, mens andre halvdel hadde et snitt på rundt 100.000 seere.

Totalt hadde programmet et snitt på 111.000 seere.

Det er skuffende lave seertall, mener tv-sjef og forhandlingsdirektør Dag Ormåsen i mediebyrået Starcom.

- Drøye 100.000 seere er veldig lavt. Nå hadde de en ganske grei lørdag med Marcus & Martinus og nye «Lost In Time», og det var ingen kjempekonkurranse frade andre, så jeg hadde sett for meg at dette var en mulighet for TVNorge å kapre litt seere. Men litt over 100.000 er ikke veldig høyt, sier han til Kampanje.

«Lost In Time» møtte blant annet konkurranse fra «Norges beste» på TV 2. Dette programmet hadde 298.000 seere på lørdag.

- Hvor mye tror du teknologisvikten har påvirket seertallet?

- Det var først da programmet startet at man virkelig oppdaget at teknikken hadde sviktet, så jeg tror uansett ikke programmet hadde startet med flere seere. Når man lanserer et interaktivt program er det selvfølgelig ekstremt viktig at teknikken fungerer, men det er like viktig at tv-programmet er underholdende for de som ikke spiller. Det er ikke sånn at alle laster ned appen. Vi får se neste lørdag om seerne var fornøyde nok med programmet til å gi det fornyet tillit. Men dette var ikke en god start, sier Ormåsen.

De foreløpige seertallene viser rundt 110.000 seere på dokumentarserien om Marcus & Martinus, som ble sendt før «Lost In Time».

Les også: TVNorge ypper til kamp om lørdagskvelden

- Kjempepopulær spill-app
Programdirektør Eivind Landsverk trøster seg med at det har vært stor interesse rundt spill-appen til programmet.

- Vi startet på en stigende kurve, men seertallene faller naturlig nok når teknikken kneler. Spill-appen har vist seg å være kjempepopulær, og gikk rett inn på topplisten på App Store. Det er derfor leit at det ble en slik start på programmet, sier Landsverk.

Han mener likevel at programmet står seg selv uten publikumsdeltakelse.

- Vi har samtidig fått mange positive tilbakemeldinger på selve programmet, og håper på en opptur neste helg. Det er viktig å ta litt risiko i denne bransjen, og vi må jobbe på for å drive utviklingen av både formater og teknologi.

Også på søndag gikk Discovery på en smell da mange opplevde at Dplay knelte under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Nord-Irland.

Les mer: Landslagsnedtur ga både Eurosport-rekord og ny teknologi-smell