TVNorges nysatsing «Dødens tjern» - en slags sammenblanding av krim og reality - åpnet til respektable 190.000 seere for fire uker siden. Senere sank interessen som en stein hos seerne.

I går nådde interessen endelig bunnen med kun 43.000 seere. Det er døden for et program kl. 21.30 på TVNorge, mener tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

- Jeg tror TVNorge har lyst til å bruke denne tidsslotten på noe annet, sier han til Kampanje.

Og det har han helt rett i. Programdirektør Eivind Landsverk bekrefter at programmet tas av lufta «med umiddelbar virkning».

- Denne bransjen er beinhard, for å si det sånn. Det er seernes dom som teller, og i dette tilfellet er det bare å erkjenne at seernes dom er klar. Det har ikke fungert som vi hadde ønsket, sier Landsverk til Kampanje.

Programmet erstattes med helt nye episoder av «The Big Bang Theory» fra og med neste tirsdag. Seerne som ønsker å få med seg fortsettelsen av «Dødens tjern», henvises til strømmetjenesten Dplay.

Les mer: Nye krisetall for TVNorges krim-reality

Forrige gang TVNorge lanserte en helt ny realityserie var i 2014. Også da sviktet tv-seerne forsøket, og «Den siste viking» ble en selvoppfyllende profeti.

- Hvorfor har dere ikke mer hell med nye realityserier?

- Det er i det hele tatt vanskelig å ha hell med noe som helst for øyeblikket, men vi må  tørre å ta risiko med nye ting. Den som intet våger, intet vinner. Dette går i bølger, noen ganger er det TV 2, andre ganger TV3 og noen ganger er det oss, sier Landsverk.

I «Dødens tjern» ble norske realitydeltakere plassert inn i en fiktiv kriminalhistorie som de må løse. Denne historien er skrevet av krimforfatteren Jørn Lier Holst.

Les også: TV 2 og Discovery holder stand i NRKs VM-fest